Fudbaleri Drine Zvronik  poraženi su četvrti put u nizu, ovaj put u Banjaluci od tima Željezničara sa visokih 4:1. Nakon poraza i pada na dno tabele, šef stručnog štaba FK Drina Veljko Cvijetinović, podnio je neopozivu ostavku!

Veljko Cvijetinović podnio neopozivu ostavku na mjestu trenera FK Drina Zvornik

Nakon šest kola, tim Drine nije osjetio slast pobjede, a pored toga doživjeli su poraz u Kupu RS od drugoligaša. Sve ovo je prelomilo prošlogodišnjeg  miljenika zvorničke sportske javnosti koji je simpatije zaradio nakon izvanrednih rezultata u prvom dijelu sezone sa zvorničkim klincima u timu Drine.

-Podnio sam ostavku odmah poslije utakmice. Drina ima problem sa odbranom, ako to neko uspije riješiti ekipa će moći da se podigne. Liga je takva da sa dvije vezane pobjede položaj na tabeli postaje sasvim drugačiji. Prerano je da bi se neko opisao pa i ovakva Drina, ali je situacija jako ozbiljna. Ja sam iz moralnih razloga podnio ostavku u interesu kluba da neko drugi pokuša razmrdati ekipu i vratiti je u sigurniji zonu do zimske pauze. Tada se treba pojačati i Drinu osigurati opstanak.

Na pitanje ko je najodgovorniji za situaciju u kojoj se Drina našla Cvijetinović odgovara džentlmenski:

– Ne bih nikoga stavljao u prvi plan što se odgovornosti tiče, o ličnoj odgovornosti sam sve rekao neopozivom ostavkom. Mislim da tu ima dosta faktora koji su doprinijeli da se ekipa od prošle godine raspadne. Sada je jasno da ova ekipa nema potreban kvalitet za sigurnost Drine, ali ipak posjeduje nešto što može da se nadogradi.

Cvijetinović je u ovogodišnji tim Drine vjerovao više nego li sami fudbaleri

Mislim da se kompletna javnost Zvornika mora ujediniti i pokušati napraviti bolju atmosferu i doprinijeti da se dođe do izlaza iz ove situacije, a sve u interesu Drine i grada Zvornik kojem je ovaj klub jedan od simbola.

Ulaženje u detalje i traženje krivca je sada pogrešan pravac. Pronalaženje rešenja za izlazak iz krize je sada jedini pravi put. Zato smatram da svi trebamo učiniti napor da doprinesemo da se Drina izvuče iz ove situacije.

Ipak ima nade za Drinu?

-Svi znaju da je ovo nešto što se već duže vrijeme gomila kao problem, a finansije su najveći. Po mom mišljenju Grad Zvornik i Zvornička privreda moraju svoju snagu i pogled na život da iskažu kroz sport i kulturu. Kada je Drina jaka onda je i sve ostalo na svom mjestu. A Drina je koletkivni naziv svih naših sportskih klubova u kolektivnom sportu. Da bi grad bio gradom, mora da se zaštiti sopstveni identit kojeg čini i sportski kolektiv – rekao je Cvijetinović na kraju razgovora.

Drina već sljedeći vikend dočekuje neugodni tim iz Foče, ekipu Sutjeske. Ko će s klupe predvoditi tim Drine saznat ćemo u subotu, a možda i ranije. Ukoliko se uprava koja vodi Klub u ovoj sezoni odluči na press konferenciju i predstavljanje novog trenera prvog tima biće to prva pressica u ovoj sezoni.

“zvornički.ba”