Nismo bili zadovoljni fizičkom spremom igrača u prvom dijelu sezone i odlučili smo da ekipa ostane na okupu sve do kraja decembra, poručio je šef stručnog štaba dobojske Sloge Zoran Ćurguz.

Dobojlije su jesenji dio Prve lige Republike Srpske završile na drugom mjestu, sa samo dva boda manje od ekipe Krupe, čime je ispunjen osnovni cilj, ali je i više nego očigledno kako će Sloga na proljeće jurišati na prvo mjesto i plasman u Premijer ligu.

– Na kraju jesenjeg dijela prvenstva smo uradili sva neophodna testiranja i dobili smo jasnu sliku o trenutnim sposobnostima svih fudbalera. Rezultati nisu bili prema očekivanju i zato smo još uvijek na okupu. Od Nove godine svi će na odmor, ali uz plan individualnog rada, a okupljanje je predviđeno za 15. januar – istakao je Ćurguz.

Od starta ovogodišnje sezone za Slogu se smatralo da je jedan od najvećih favorita za šampionsku titulu, ali strateg Dobojlija objašnjava da to baš i nije tako.

– Naše ambicije su bile da polusezonu završimo na jednom od tri prva mjesta, u čemu smo i uspjeli. Znajući kompletnu situaciju u kojoj se Sloga trenutno nalazi, kao i mogućnosti grada Doboja, mislim da bi za nas bilo najbolje da se za viši rang borimo u sezoni 2022/23, ali kada smo već ovako blizu prvom mjestu, bila bi zaista šteta da ne pokušamo da to uradimo već sada – pojasnio je Ćurguz.

Ekipa Sloge ostvarila je u 15 utakmica 11 pobjeda i jedan remi, uz samo tri poraza, sa ubjedljivo najboljom odbranom koja je kapitulirala svega šest puta. Ono što u Doboju žele da unaprijede ove zime, jeste napadački dio tima.

– Objektivno, i pored dobrih rezultata, nama je trenutno neophodna brzina u ofanzivnom dijelu. Planiramo da angažujemo četiri kvalitetna pojačanja, od čega su dva napadača, te po jedan vezista i defanzivac. Realno, imali smo jesenas dobar tim, ali da bismo ostali u vrhu tabele ipak su nam potrebna određena pojačanja. Već smo obavili razgovore sa fudbalerima koji nas interesuju i blizu smo konačnog dogovora. Međutim, ne želimo da nam se desi nešto nepredviđeno pa ćemo sve objelodaniti na početku priprema za drugi dio sezone. Što se tiče odlazaka, jedino nas je napustio mladi napadač Luka Međugorac. On je u prvom dijelu odigrao samo 100 minuta, pa je odlučio da priliku potraži u nekoj drugoj sredini. Niko drugi nije izrazio želju da ode iz kluba, svi igrači su pod ugovorom, a ukoliko odlučimo da nekoga i pustimo, biće to isključivo igrači koji su imali manju minutažu – istakao je Ćurguz.

Što se tiče priprema u Doboju nisu željeli ništa da prepuste slučaju pa su već sada dogovorili četiri kontrolne utakmice, a rivali će im biti Zvijezda iz Gradačca, Gradina, Ljubić, te tuzlanska Sloboda i ostalo je još samo da definišu protivnika za generalku.

Modernizacija stadiona

Čelnici Sloge rade sve što je u njihovoj moći da uporedo sa formiranjem kvalitetnog tima, stvore i optimalne uslove za rad ekipe.

– Na stadionu “Luke” je napravljena teretana, a planiramo i da uz postojeću tribinu, na oko 200 kvadratnih metara, izgradimo novu klupsku zgradu. Time bi prišli na korak bliže obezbjeđenju svih potrebnih uslova za igranje Premijer lige. Želja nam je da na kraju kompletiramo svime što je potrebno za jedan klub koji želi da bude primjer ostalima u gradu i regiji – potvrdio je Zoran Ćurguz.

“Glas Srpske”