Domaći poraz dobojskog premijerligaša od Tuzla siti (0:3) bio je i prvi “uslovno” na domaćem terenu. Od samog starta krenulo je sve naopako, a trener Sloge Meridian Zoran Ćurguz, imao je mnogo zamjerki na definiciju, šta je to fer-plej na bh terenima.

– Kod nas i dalje živi ideja da uvijek treba izbaciti loptu kad igrač leži na zemlji. Međutim, kod nas fudbaleri puno simuliraju. Vidite, kad treba odigrati neku evropsku utakmicu, dođete u situaciju da naše ekipe lagano gube. Ja vam sad kažem, ekipa Sloge više nijednom neće izbaciti loptu iz igre. Na ovom meču maseri protivnika su ulazili sedam, osam puta, a bilo je potrebno najviše dva puta – poručio je Ćurguz.

Nakon toga, Ćurguz je analizirao meč na stadionu “Dr Milan Jelić”.

– Dvije su stvari odlučile utakmicu – gol u prvom minutu i činjenica da je Tuzla siti postizao golove, a mi nismo, to je ključno. Otvorili smo utakmicu sa 1:0 za protivnika u prvom minutu, to je bio šok. U pauzi sam tražio od igrača da igramo malo agresivnije, da pokušamo da iskoristimo te slabosti u odbrani Tuzla sitija koje smo uočili, prije svega te lopte iza leđa. Ipak, nismo uspjeli u svojim namjerama. Stvorili smo nekoliko prilika iz prekida, međutim nismo uspjeli da postignemo pogodak. Tuzla siti nije krunisao golom samo jednu šansu od četiri koje je stvorio i sigurno da je to razlog pobjede – naglasio je Ćurguz.