Kada bi putnik namjernik  upitao nekog domaćina na izvorima Plive  “čiča, ima li ovdje kokardi, ili vladaju partizani”, domaćin bi kao iz topa odgovorio: “sinko ovo ti je kraj Crvene Zvezde”!

Otprilike tako izgleda danas, a i juče sportska, prije svega fudbalska stvarnost u Šipovu, pa je povodom toga u čast jedne decenije rada navijačke grupe “Delije” iz Šipova, ali i 45 godina postojanja Gorice odigrana zanimljiva fudbalska utakmica veterana Crvene zvezde i Gorice.

Na terenu oko 1.000 duša, iako je radni dan, a na terenu veterani, ne gleda se svaki dan Stanislav Karasi, Zdravko Borovnica, Miloš Bursać…, ali i domaće legende od Jove Šamnje na golu, do onoga starijeg Jefte Keleča, Sakana, Muždeke, Milovca …

Veterani Goricai Crvena Zvezda

Rezultat u drugom, trećem planu, ali ostaće zapisano da su gosti iz Beograda slavili 3:1, iako je Gorica prvo poluvrijeme dobila. Dok su Šipovljani imali snage nosili su se, u nastavku meča selektori tandem Pavo Muždeka i Marinko Milovac priliku je dao svima, pa su “crveno-beli” okrenuli rezultat u svoju korist.

Gorica: J. Šmanja, Malinović, I. Šobić, Ilić, Sakan, Palalić, Kvrgić, Č. Milovac, M. Šmanja, Oroz, Mil. Jandrić. Još su igrali: Keleč, Peno. Simičić, Z. Jandrić, Mik. Jandrić, Bubnjević, Ćirko, B. Šobić, Kokošar, Zekanović, Muždeka, M. Milovac.

Crvena Zvezda: Radulović, Z. Mandić, Nikolić, D. Mandić, Vitorović, Borovnica, Krnjevac, Karasi, Bursać, Tintor, Nikolić.

AdacSokocnica veterani G i CZ

Ipak, u trećem poluvremenu Gorica je slavila zasigurno. Prelijepi ambijent na Adi Sokočnici bio je domaćin druženja, koje je potrajalo do duboko u noć. Ne dolazi Crvena Zvezda svaki dan u Šipovo. Fudbal je opet broj jedan, Gorica je regionalac, a oni veliki i onako se gledaju samo na malim ekranima. Zato Zvezda i sija kroz Šipovo….