Bio je to praznik fudbala u Banjaluci! Više od 1.000 gledalaca okupilo se na stadionu s vještačkom travom u “Predgrađu” gdje su megdan podijelili OFK Sport team  i Crvena Zvezda. Iako kadetske selekcije, meč je bio vrhunski, a krajnji rezultat od 2:1 za goste iz Beograda pokazuje da se i na ovim prostorima rađa jedna super talentovana generacija, a iz nje dolaze još talentovanije i talentovanije,….

OFK Sport team i Crvena Zvezda

Sva tri gola “pala” su poslije prekida, a strijelci za Zvezdu bili su Nikolić i Maksić, dok je istorijski gol za Sport team djelo Markovića.

Na stotine mališana htjelo se uslikati sa nadolazećim zvijezdama beograđana, ući na kratko u klupski autobus, uzeti autogram od legendi kluba s “Marakane”.

zvezdin autobus

A Zvezdu su predvodili Vladimir Petrović Pižon, Ognjen Koroman, direktor omladinske škole Srđan Vasiljević, te generalni sekretar Dejan Cvetković. Delegacija na nivou, koje se ne bi postidjeli ni mnogo veći klubovi, nego što je to “OFK Sport team”!

Domaćina je s klupe predvodio Branislav Krunić, igračka legenda Borca i Leotara.

Kvalitetna utakmica, stekao bi se dojam da nisu igrala djeca, već prve ekipe. Imalo se šta vidjeti. Radimo kvalitetno i na pravom smo putu. Bez obzira što nam je u goste stigao veliki klub, pokazali smo da smo i mi u neku ruku veliki, i da rastemo iz dana u dan– poručio je Krunić.

S druge strane trener kadetske selekcije “crveno – belih” Ognjen Koroman bio je iznenađen kvalitetom domaćina.

 Ma, dobra utakmica, kvalitetan rival, izneadio me prijatno Sport team.  Apelujem na vladu Republike Srpske, kao i gradu Banjaluci da pomogne ovom kolektivu. Bila bi grehota da ovo propadne. Podigao je Radomir Popović sa saradnicima fudbal ove regije na jedan viši nivo i treba samo nastaviti tim putem– poručio je Ognjen Koroman.

Nova saradnja je dogovorena, a s njom i nove utakmice. Za sada je 1:1, ali biće još ovih duela…..

OFK SPORT TEAM – CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:2)

Strijelci: 0:1 Nikolić (20), 1:1 Marković (30), 1:2 Maksić (39). Stadion: FK Željezničar na “Predgrađu”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Dragan Štrkić, Pero Matić i Đorđe Guzijan. Delegat: Krsto Golijanin.

OFK SPORT TEAM: Metlar, Kuprešak, Vukelja, Šaula, Tadić, Milijašević, Trkulja, Janjić, Marković, Domuzin, Čolić. Još su igrali: Kačavenda, Bilak, Kuvač, Knežević, Lukić, Vidović, Đukić.

Crvena Zvezda: Kostić, Bogdanović, Terzić, Maksić, Lazinica, Puzić, Nikolić, Kovač, Živojinović, Vudragović, Tomašević. Još su igrali: Đekić, Babić, Gačić, Galešić, Vukmanović, Perić, Simović, Vujić.