Laktaši su danas u velikoj krizi. Ne tako davno bili su standardni premijerligaši, ali stariji ljubitelji fudbala sjećaju se zlatnih vremena iz sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Iz toga vremena je i ova fotografija, tačnije od 23. aprila 1979. godine kada je u Laktašima gostovao Partizan, tada aktuelni šampion Jugoslavije.

Na današnjem stadionu, tada mnogo manjeg kapaciteta i komfora natiskalo se 5.000 duša, nikada više ni prije ni poslije tog događaja.

“Crno bijeli” su slavili sa ubjedljivih 7:1, iako je domaćin poveo, a beograđani do poluvremena izjednačili. U nastavku je viđena igra na jedan gol. Ostaje zanimljivo da je tadašnji trener Laktaša Mirko Đukić promjenio pet golmana, ali ni to nije pomoglo da svi vade loptu iz mreže.

Na fotografiji koja svjedoči o nekom ljepšem vremenu nalaze se kapiteni timova s jedne strane Nenad Stojković, a s druge Sabahudin Lihović. Glavni sudija bio je Aleksandar Čekarevac, legendarni Čeki, koji danas više nije među živima. Tada, i ko zna kada,…iz istorije mogu mnogi naučiti, pa i današnji Laktaši,…