Nakon transfera Jovana Vladimira Pavlovića u redove slovačkog prvoligaša Trenčina, na “Predgrađu” je na pomolu još jedan senzacionalanan odlazak!

Riječ je o Nikoli Ćetkoviću, supertalentovanom golmanu (2002), koji je ovih dana na poziv giganta iz Belgije, Anderlehta zaputio se u Brisel, gdje će ostati tri mjeseca!

– Već ranije sam bio u Belgiji, uslijedio je novi poziv, i sada sam tu. Ovdje su uslovi fenomenalni, imam svaku moguću podršku, od kluba, trenera, saigrača. Radim i trenrima sa ekipom Anderlehta (U-21) koja igra u Omladinskoj Ligi šampiona. Vjerujem da ću zadovoljiti. I ako se vratim u Banjaluku, neće mi biti žao, jer ću za ova tri mjeseca naučiti, vidjeti i upoznati ono što kod nas ne bi za nekoliko života – poručio je Nikola, koji se u Belgiji nalazi sa ocem Vitomirom Ćetkovićem.

Inače, ukoliko zadovolji u periodu pred nama Ćetković bi početkom februara kada puni 16 godina trebao potpisati i predugovor. Nikola je do sada bio stndardni pionirski reprezentativac Srbije, ali za njegove usluge “živo” se zainteresovala i BiH, pa neće biti iznenađenje ako stane i na gol “zmajića”. U Belgiji radi sa najboljim trenerom golmana ove zemlje Brunom Tavernom.

Ćetković je na stolu imao ponude nekoliko najboljih klubova Srbije, ali ih je odbio, jer je sav posao oko njegovog angažmana preuzela jedna ozbiljna mednadžerska kuća iz Evrope.  Nažalost, iz grada na Vrbasu, ili bližeg regiona, niko i nije kontaktirao Ćetkovića, očigledno da oni imaju bolje čuvare mreže od Anderlehta….

Kako god bilo, Nikola Ćetković ide putem svojih snova, jer još prije 10 godina izjavio je da želi da bude kao Kasiljas. Iz Belgije i Anderlehta ti snovi polako postaju stvarnost….

Kako izgledaju treninzi Ćetkovića u Anderlehtu pogledajte u našem video prilogu….