Svetlana Ceca Ražnatović (46) na reprizi Nove godine pjevala je u Budvi, a Stari grad je bio premali da primi sve koji su želili da uživaju u Cecinim hitovima.

U jednom trenutku, pjevačica je zapevala: “Crna Gora i Srbija, to je jedna familija” i tako izazvala oduševljenje među publikom.

Pjevačica nikada nije krila da Crnu Goru i Srbiju doživljava kao “jednu familiju”, a poznato je da je njen pokojni suprug Željko Ražnatović bio porijeklom Crnogorac.

Takođe, i pjevačicin sin Veljko Ražnatović nedavno je u Banjaluci, tokom meča sa Mađarem kojeg je nokautirao u drugoj rundi, naglasio da je ponosan na svoje crnogorsko porijeklo, kao i da su Srbi i Crnogorci braća.

Poznato je da se širom Crne Gore hiljade vjernika Srpske pravoslavne crkve (SPC) i drugih građana protestuju zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovesti kojim se, kako smatra Crkva ugrožavaju prava SPC i Srba.

U hramovima SPC širom Crne Gore građani se okupljaju svake večeri, kako bi iskazali protivljenje nedavno usvojenom zakonu.

Zakon o slobodi vjeroispovesti, koji je prošle nedjelje usvojila Skupština Crne Gore, predviđa da se državi vraćaju vjerski objekti i zemljište koje vjerske zajednice koriste na teritoriji Crne Gore, a za koje se utvrdi da su izgrađeni sredstvima države ili su bili u njenom vlasništvu do 1918., i za koje sada nisu regulisani imovinsko-pravni odnosi. Srpska pravoslavna crkva protivi se Zakonu, navodeći da je to udar na Crkvu.

Vlada Crne Gore odbacila je takve optužbe, navodeći da je novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti u skladu s međunarodnim zakonskim propisima.