Lijepo je gledati Ligu nacija širom starog kontinenta, i navijati za svoje, a mi iz Republike Srpske i dalje maštamo….

Navršilo se punih osam godina kako je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske za selektora A tima reprezentacije Srpske imenovao proslavljenog trenera Željka Buvača!

I zamislite za osam godina, Buvač nije doživio poraz! Istina, ni pobjedu, niti je igrao neriješeno, jer uopšte nikada nije dobio priliku da izađe na stadion i sa rukom na srcu posluša himnu “Moja Republika”.

I ne samo to, nikada nije imao čast da povede ni trening. Kukala nam majka svima zajedno….

Prvih pet i po godina prošlo je u vladavini Mile Kovačevića, kojeg je i došlo glave često najavljivanje “istorijske utakmice” Republika Srpska – Srbija. Kada se morao izvlačiti, uvijek je nedostajala saglasnost fudbalskog Sarajeva, ali čini se da je u njegovo vrijeme mnogo više bilo na relaciji Banjaluka – Beograd, i da odnosi između dva saveza nisu bili na nikakvom nivou.

Međutim, posljednje dvije i po godine vlada Vico Zeljković! Preuzeo je i FSBiH, i sada sa te strane, ne bi moglo niti smjelo da bude problema oko odigravanja utakmice! Ipak, svi šute, bave se hibridnom travom, kao da će to običnom navijaču “napuniti dušu”. Puna im usta kotizacija i polovine plaćanih službenih lica, kao da je to sav smisao fudbala.

Ako postoji fudbalska pravda, vjerujemo da ćemo svi zajedno dočekati reprezentaciju Republike Srpske, seniorski tim, u sudaru i to prijateljskom sa maticom Srbijom. Kovačević je otišao, nije ispunio obećanje, ništa bolji nije ni Zeljković, vrijeme je da neko preuzme štafetnu palicu i održi datu riječ…….