U derbiju prvog kola Lige za prvaka Područne lige Banjaluka, fudbaleri Budućnosti savladali su kao gosti Šnjegotinu (0:1).

Bila je to odlična utakmica koje se ne bi postidjeli ni mnogo veći rangovi, otvorena utakmic prsa u prsa dva raspoložena rivala, a na kraju je prevagnuo gol Đorđa Đukića u 69. minutu, koji je i odlučio pobjednika, ali još jednom kažemo, i da je bilo drugačije ne bi bilo nezasluženo.

Ovim trijumfom sastav iz Šargovca je došao na drugu poziciju sa 26 bodova, jednim manjem od lidera Rekreativa, koji ima i utamicu manje, dok je Šnjegotina ostala na 23 boda.

ŠNJEGOTINA – BUDUĆNOST0:1 (0:0)

Strijelac: 0:1 Đukić (69). Stadion: FK Šnjegotina, igrano bez publike. Sudija: Mišo Mačkić (Banjaluka). Pomoćnici: Vladan Todorović i Nemanja Sekulić (oba iz Čelinca). Delegat: Branko Stojnić (Kneževo). Žuti kartoni: Popović (Šnjegotina), Grbić, Milaković (Budućnost).

Šnjegotina: Pejanović, Jovičić (od 74. Tomašević), Matijašević, M. Vujičić, Vučić, Dubravac (od 88. Maljurić), Petković, N. Vujičić, Janković (od 24. Popović), Maletić, Vindžanović.

Budućnost: Dulić, Milinković (od 75. Cicvara), Miličević, Vujinović, Zdjelar, Đukić (od 81. Gajić), Đuričić, Komarica (od 81. Milaković), Grbić, Špirić (od 67. Trkulja), Ljuboja.