Evropska fudbalska federacija odredila je arbitre za mečeve drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija između Borca i Austrije.

U prvom duelu, koji se igra 27. jula od 20.30 časova u Beču, pravdu će dijeliti Holanđanin Džoi Koj, dok je za revanš, koji je zakazan za 3. avgust u istom terminu na Gradskom stadionu, delegiran Švajcarac Urs Šnider.

Koj je rođen 31. oktobra 1991. godine, a u domaćem elitnom rangu je kao sudija debitovao 4. februara 2018. godine. Do sada je u najjačem holandskom rangu pravdu dijelio na 52 utakmice, pokazavši 168 žutih, te 14 crvenih kartona, uz 13 dosuđenih penala.

Kad je riječ o evropskoj sceni, bio je delegiran za dva meča kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Prvi put se to dogodilo u julu prošle godine, kada je određen za glavnog sudiju meča Mura – Sfintul George, a drugi put prije dva dana, kada je odsudio meč Škendija – Haverfordvest Kaunti.

Interesantno, Koj je u ljubavnoj vezi sa kćerkom proslavljenog holandskog fudbalera Franka de Bura.

Sa druge strane, Urs Šnider rođen je 17. aprila 1986. godine, a kao djelilac pravde u švajcarskom prvenstvu debitovao je u martu 2015. godine, sudivši meč Tun – Grashopers.

Pažnju je privukao u julu 2020. godine, sudivši meč Tun – Ksamaks, kada je nakon jednog trka u finišu meča bio brži od odbrambenih igrača gostiju.

Ukupno je sudio na 13 mečeva u evropskim kupovima, a u domaćem prvenstvu, na centru se našao 132 puta, pokazavši 534 žuta i 24 crvena kartona.

Takođe, prošle godine mu je pripala čast da sudi finale švajcarskog Kupa između Sent Galena i Lugana.

Zanimljivo, Šnider je i frontmen metal benda ”Preamp Disaster”.

“borac-sport.com”