Neobičnog imena, harizmatičan na zelenom terenu, ali i na parketu, ostavio je neizbrisiv trag u Banjaluci! Naravno riječ je o Božuru Matejiću, borčevoj “osmici” iz njegovih najsvjetlijih dana, kada je Bog barem onaj fudbalski, nekoliko puta navratio i do Banjaluke, jer ona je zaista bila epicentar dešavanja, barem na Balkanu, ako ne i šire….

Novo poglavlje u karijeri banjalučke fudbalske legende Božura Matejića, započinje u Spotskom centru Borik. Od omladinca Crvene zvezde do legende banjalučkog Borca, Božur je simbol jednog od najuspješnijih u eri Velikana iz Platonove. Dio je generacije koja je osvojila Kup Jugoslavije protiv Crvene zvezde u Beogradu. Pored svega, Borikov turnir u malom fudbalu za Božura je posebna ljubav. Čak tri puta bio je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Osim bogate fudbalske karijere, Božur Matejić danas unosi istu strast i posvećenost kao zaposlenik u SC Borik, potvrđujući svoju neraskidivu vezu sa Banjalukom i sportom, kojima je ostao predan i nakon fudbalske karijere.

SC Borik je dom mnogih sportskih događaja, legendi ali i mladih talentovanih sportista.  Božura je Borik dočekao i dao mu priliku da svoj neumorni duh ujedini kao dio tima ove Ustanove.

Pred vama su neke priče koje je naš portal objavljivao o ovom velikom fudbaleru…..

Životna priča Božura Matejića legende Borca: Penziju želim dočekati u Banjaluci uz BORAC!
Mali Božur i veliki Dule
I U BLATU UVIJEK BILI BORČEVCI!