Zlatan Bosnić bivši kapiten Kozare trese mreze u Njemačkoj!

Ove sezone Bosnić je postigao 15 golova za svoj tim SNK Bošnjak Mainz, koji se takmiči u Petoj ligi.

Na posljednjoj utakmici mrežu TSVgg Stadecken-Elsheim, Zlatan je tresao čak pet puta, pa je najviše zahvaljujući njemu Mainz slavio 7:4.

Odmor je iskoristio da dođe do rodne Gradiške, obiđe porodicu i prijatelje.

Kako se živi u Njemačkoj ?

– Život u Njemačkoj je  jako stresan. Sve se svodi na posao, rad rad i samo rad, premalo slobodnog vremena.  Na početku teško, ali  vremenom se čovjek privikava polako.

Nama je teško zamisliti da njemački petoligaši imaju bolji uslove nego prvoligaši u Srpskoj?

– Da, nažalost! Igram u jednom našem klubu, i pored toga što su oni daleko od nekog vrha ili sredine ozbiljnih klubova, uslovi su idealni!  Imamo noćne treninge i isto tako većinom noćne utakmice.

Kako je tekla tvoja karijera?

– Omladinsku školu sam prošao u Kozari.  Zbog jake konkurencije, jer  tad nije svako mogao da igra za Kozaru, poslan sam u Slogu Dipo. Potom prelazim u Žeravicu, gdje se nažalost povređujem i karijeru nastavljam u Obradovcu. Potom slijedi odlazak za Veliku Kladušu u Krajišnik (Prva liga Federacije BiH), gdej sam proveo šest mjeseci i u ljeto 2012. vraćm se kući u Kozaru.  Već poslije godinu i po preuzimam kapitensku traku, i tako sve do odlaska u Njemačku.

Bili ste najbolji sportisata Gradiske opštine?

Da. Na polusezoni 2014-2015, to mi je bila zadnja u dresu Kozare imao sam pet golova i pet asistencija, bio sam i drugi strijelac lige (prirodna pozicija lijevi bočni-odbrambeni igrač). Te godine sam proglašen za najboljeg igrača, najuspješnijeg igrača i najboljeg sportistu na Opštini Gradiska.  To mi je bila i najuspješnija godina u karijeri.

Da li pratiš Kozaru i dalje. Nažalost ne ide im baš najbolje?

 –  I mene je sramota kad vidim u kakvoj situaciju se nalazi klub!  Nažalost to je trenutni odraz našeg stanja u državi. Žalosno je kad vidim ko sve igra,  i kakvi je ljudi vode. Veliki je to klub da se nalazi u takvoj situaciji. Sramota i Gradiške i svih kojima je stalo do sporta, prije svega Kozare.

G. Popović