Nenad Talić, direktor Javne ustanove Sportski centar “Borik” i Jovica Keserović njegov zamjenik, priredili su prijem za Abasa Arslanagića, zlatnog rukometnog olimpijca iz Minhena, i Borisa Vrhovca, sportskog ambasadora.


Na Svečanoj akademiji povodom 22. aprila Dana oslobođenja grada Banjaluke Abasu Arslanagiću je dodijeljeno najveće priznanje Ključ grada sa “Poveljom počasni građanin Banjaluke”, dok je Boris Vrhovac dobio Plaketu grada za izuzetna humana djela.

– Hvala vam što se došli u našu Ustanovu, želimo da vam i na ovaj način čestitamo na priznanjima koja ste dobili. Izuzetno su pozitivne reakcije, a to je i najbolja potvrda da su priznanja došla u prave ruke. Dvorana „Borik“ slavi svoj 45. rođendan i za nas je čast da je Abas Arslanagić, koji se nalazi na zlatnom Olimpijskom slavoluku koji krasi naš „hram sporta“, dobio ovo priznanje, a svima je dobro poznato kako Boris Vrhovac na najljepši način promoviše naš sport i naš grad. Imamo dosta ideja u planu, a jedna od njih je da napravimo i muzej sporta Banjaluke – rekao je Nenad Talić, direktor Javne ustanove Sportski centar “Borik”.

U jednoj lijepoj, opuštenoj atmosferi i ugodnom druženju pričalo se o svemu i svačemu, a najviše, naravno, o sportu.

– Nisam rođeni Banjalučanin, ali Banjaluka je uvijek bila i uvijek će biti moj grad. Za nju, rukomet, Borac, vežu me najljepše uspomene. Uvijek se ovdje rado vraćam, a da nisu ljudi zaboravili ono što je moja generacija uradila je i priznanje “Ključ grada” na koji sam izuzetno ponosan. Hvala Vam na prijemu, i šta god budete trebali, znajte da na mene možete računati – istakao je Arslanagić.

Boris Vrhovac, dobitnik Plakete grada za izuzetna humanitarna djela je istakao:

– Svako priznanje je drago, ovo je nešto posebno, želio bih da se svima zahvalim. Hvala i direktoru Nenada Taliću, što nas je ugostio, svidjela mi se ideja oko sportskog muzeja i dio onog što sam sakupio od sportskih velikana, naravno, rado ću pokloniti da bude u njemu.

Legendani Abas Arslanagić i Boris Vrhovac upisali su se u “Borikov sportski spomenar”, u kojem će svoje mjesto ubuduće naći brojni poznati sportisti, sportistkinje, sportski radnici…