Predsjednik Boračke organizacije Gradiška, Milovan Gagić izabran je za predsjednika kluba, dok je potpredsjednik aktuelni predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije, Radomir Majdanac.

– Ideja za osnivanjem kluba potekla je od grupe mladih ljudi koji dugo godina igraju fudbal, a imaju želju da igraju pod imenom Boračke organizacije – rekao je Gagić i dodao da će se klub takmičiti u Drugoj ligi Republike Srpske i da su  igrači djeca poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i djeca boraca.

Član Upravnog odbora i jedan od osnivača kluba,Srđan Knežić,rekao je da od kluba očekuje da dostojanstveno nosi ime Boračke organizacije i da se nada da će ostvariti dobre rezultate.

Osnivačkoj Skupštini Kluba malog fudbala “Boračka organizacija Gradiška”, prusustvovali su  načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, Radomir Pjanić i načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u gradskoj upravi Grada Gradiška, Davor Glišić.

Glišić je podsjetio da je Gradiška grad sporta, prije svega fudbala i dodao da na području Grada djeluje 80 sportskih klubova.Glišić je istakao da će Gradska uprava podržati rad novoosnovanog kluba i izrazio zadovoljstvo što klub nosi naziv “Boračka organizacija Gradiška” jer se i na taj način odaje zahvalnost onima koji su stvorili Republiku Srpsku.

Na osnivačkoj Skupštini donesen je Statut kluba, a izabrani su i članovi Upravnog i Nadzornog odbora.