Dok turisti uživaju u jutarnjem suncu na prelijepim plažama Antalije, Borčevi golmani na plaži prolaze kroz trenerski dril Siniše Mrkobrade. Umor nije alibi, pa Nikola Ćetković, Bojan Pavlović i Mladen Jurkas, stoički podnose sve napore svjesni da je rad u Antaliji temelj za nastavak sezone.

-Navikli smo na trenerov tempo koji je uvijek ubitačan i jak, ali nama to odgovara da bi se što bolje pripremili. Naš cilj je jasan u nastavku sezone. Želimo novi izlazak na evropsku scenu i što bolji rezultat u prvenstvu i Kupu BiH – kaže Nikola Ćetković, koji je baš u Antaliji proslavio 21. rođendan.

Zadovoljan do sada urađenim je i Bojan Pavlović.

– Sve što smo do sada uradili izgleda odlično. Najvažnije je da sve protiče bez povrede. Iza nas su i dvije kontrolne utakmice. Rezultat nije toliko bitan koliko to da smo ispoštovali sve što se od nas tražilo – kaže Pavlović.

Mladen Jurkas je najmlađi član “Borčeve“ fudbalske eskpedicije u Antaliji. Nedavno je napunio 15 godina, a među prvotimca se vinuo direktno iz kadetske selekcije. Pun je hvale na račun kolege sa gol linije za koje kaže da ne štede znanje i savjete.

– Prvi put sam ovdje i zaista mi se sviđa. Sve je veoma profesionalno, a treninzi su odlični – ističe Jurkas.

Stara sportska kaže da je dobar golman pola ekipe, a Borčevi su tokom fudbalske jeseni dali pun doprinos “crveno-plavoj“ odbrani koja je druga najbolja u Premijer ligi BiH. Zasluga je to i trenerskog rada Siniše Mrkobrade koji vodi računa čuvari mreže banjalučkog kluba budu u top formi.

– Kuća se gradi od temelja i svi žele dobrog golmana u ekipi. Većini trenera uvijek je draže da pobijedi 1:0 nego 5:4 i to dovoljno govori. FK Borac neće imati problema na golmanskim pozicjama ove sezone. Selektirali smo trojicu golmana različitih starosnih generecija tako da ćemo i u budućnosti imati kvalitet na golu – kaže Mrkobrada.

Dobar glas daleko se čuje, a onaj o trenerskom radu Siniše Mrkobrade stigao je i do Faruka Hadžibegića, pa je Siniša dobio zadatak da ubuduće vodi brigu i o golmanima fudbalske reprezentacije BiH.

– Neko sam ko dolazi iz FK Borac i svakodnevno je tu pred očima, a ljudi znaju koliko sam volje, želje i energije uložio u usavršavanje mladih golmana, ali i kroz rad u klubu. Smatram da je to bila najbolja preporuka. Poziv u reprezentaciju je dosadašnja kruna karijere, ali mislim da najbolje tek dolazi. Iskreno se nadam da će reprezentacija BiH uspjeti da izbori plasman na Evropsko prvenstvo – kaže Mrkobrada.

Fudbaleri Borca do kraja boravka u Antaliji odigraće dvije kontrlone utakmice, a obje, sa ekipima Rodina i Aude zakazane su za 9. februar.