I dalje vlada velika neizvjesnost kada je u pitanju nastup FK Borac u novoj sezoni Premijer lige BiH! Drugostepena komisija za licenciranje produžila je rok banjalučanima do utorka, 29. maja, da izmire obaveze u iznosu oko 750.000 maraka. Svakako da je najveći problem u cijeloj priči presuda prema FK Džaja u iznosu od 590.000 maraka, koja je izvršna.

Isti scenario važi i za tuzlansku Slobodu, a potpredsjednik Upravnog odboa FK Borac Vico Zeljković ističe da će se rukovodstvo ” crveno-plavih” boriti do poslednjeg trenutka kako bi klub igrao u elitnom takmičenju bh fudbala.

-Dosta toga je riješeno, ali ima još problema i  radimo na tome da sve sve očistimo!  Hvala navijačima, medijima i svim ljubiteljima fudbala, prije svega našeg kluba koji nam daju podršku i snagu svih ovih dana da se borimo sa  problemima koji su stvarani poslednju deceniju, a sada su došli na naplatu. Sve ćemo pokušati da  zadržimo status premijerligaša. Takođe,  hvala FSRS, ali  FSBH na velikom razumijevanju. Nastojaćemo to povjerenje vratiti na najbolji način. Nije lako, ali Borcu je suđeno da se bori, i da po svemu sudeći iz svake bitke izađe kao pobjednik, pa i iz ove, neravnopravne. Lično se nadam najboljem– poručio je Zeljković za naš portal.