Konačno!

Borac je plesao po kiši Srebrenika i sasvim zasluženo došao do tri boda, u derbi susretu protiv Tuzla siti (0:1). Pogodak Mrkaića u 77. minutu došao je samo kao nagrada za odličnu igru, koja je bila tečna tokom svih 90 minuta, jer Borac je konačno imao i glavu i rep, znao je šta želi. Da su tri boda zsluženo otputovala u Banjaluku, pokazuje i statistika, jer gotovo svi paramteri bili su na strani “crveno-plavih”. Više udarac na gol, više udarac u gol, više kornera, pravih prilika. Tuzlacima je na kraju ostao postotak lopte (54:46), ali to je više plod stihijskog povlačenja posljednjih 10-ak minuta, koje je bilo nepotrebno kada se pogleda u cijelini kompletan meč.

Izabranici Vinka Marinovića konačno su zasjeli na čelnu poziciju, barem privremeno, poslije silnih lutanja, promašaja, i iznevjerenih nadanja navijača.

Ovakva igra vraća vjeru da Borac može imati “štih” kakav želi armija navijača, koja će u slučaju ovakvih partija ispuniti Gradski stadion do posljednjeg mjesta. Sa ovakvom igrom, nije ti žao ni izgubiti, kada znaš da si dao posljednji atom snage na terenu, a rival je bio silno motivisan, i kvalitetan, ali u ovom slučaju fudbalski nadigran.

Stižu kalendarski jesen, kiše, ali fudbalski u Banjaluku se vraća ljeto…..