Srpski trener Slaviša Božičić, novi je Šef stručnog štaba prvoligaša iz Dervente!

Božičiću (57) je ovo četvrti klub koji vodi u Republici Srpskoj, krenuo je od šamačkog Borca, s kojim je bio na korak do plasmana u Premijer ligu BiH, potom je sa Modričom osvojio titulu, a s banjalučki Borcem izborio međunarodnu scenu. U BiH radio je još u Rudaru iz Kaknja i zeničkom Čeliku.

Posljednji angmažman imao je u Teku iz Veliki Crljena, a vodio je i Dubočicu, Radnik Surdulicu, Sinđelić, Bežaniju, bio u Crnoj Gori, potom na Jamajci….

– Na prvom treningu sam vidio da ova ekipa ima mnogo potencijala i mladih dobrih igrača koji mogu napredovati uz uslov da rade. Cilj je jasan, a to je ostanak u Prvoj ligi Republike Srpske jer ovaj grad, sa ovom infrakstruturom i ljudima koji vole fudbal, to sigurno zaslužuje. Krećemo odmah sa radom i dva treninga dnevno da bi postigli željenu formu prije takmičarskih utakmica. Dok se upoznam bolje sa ekipom vidjećemo da li će biti potrebe za pojačanjima i na kojim pozicija – istakao je Božičić.

U redove Tekstilca dolazi u izuzetno teškom trenutku, kada “krojače” očekuje žestoka borba za opstankom u eliti Srpske, a prije toga trebaće popuniti kako igrački kadar, tako i Upravni odbor kluba, koji je ostao krnj tokom zimske pauze.