Praksa gašenja fudbalskih klubova u okviru Fudbalskog saveza Republike Srpske se nastavlja. Još jedan klub, u ovoj sezoni, izbrisan je sa fudbalske mape. Fudbalski klub Jedinstvo iz Brčkog više se ne takmiči i nećete ga naći u tabelama.

Iako su nastupili u jesenjoj polusezoni, Brčaci nisu započeli proljećni dio sezone. Seniori, koji su se takmičili u, najnižem rangu, Petoj ligi Brčko distrikta BiH i pioniri u Omladinskoj kvalitetnoj ligi pionira FSRS, grupa “istok”, zvanično se više ne takmiče, a njihovi rezultati se brišu.

Jedinstvo je prošle sezone ispalo iz m:tel Prve lige RS, a umjesto u Drugoj ligi RS, grupa “istok”, takmičenje su nastavili među petoligašima, gdje su upisali sve poraze, zauzevši posljednje mjesto sa 0 bodova i tako nastavili da rasprodaju ono malo ugleda što je ostalo. Pioniri su bili malo uspješniji, pa su jesenju polusezonu završili na 8. mjestu sa osvojenih 9 bodova. Zahvaljujući malobrojnim entuzijastima, koji istinski vole Jedinstvo, klub je jesenas funkcionisao na aparatima, a sada su ti aparati ugašeni.

Jedinstvo je osnovano 1919. godine, a tokom 103 godine djelovanja, Brčaci su bili amaterski prvaci Jugoslavije 1975. godine, 16 sezona članovi Druge lige Jugoslavije, grupa “zapad”, a u Republici Srpskoj, osvojili dva puta Kup Republike Srpske, u sezonama 2002/03 i 2004/05, bili finalisti u sezoni 1995/96, višegodišnji članovi Prve lige RS.

Bio jednom jedan klub. Zvalo se Jedinstvo iz Brčkog.