Lijepo je vidjeti tabelu Premijer lige BiH! Krupa se nalazi na drugoj poziciji! Po svemu sudeći čak ni najveći optimisti nisu smjeli javno nešto tako prognozirati, ali zbilja ih je otrijeznila. Sada je svima jasno da Krupa ima tim za Ligu 6! Uz sve, nespretno izgubljenih nekoliko bodova, koje kao novajlije u bh eliti svakakako moraju proći, mogli su cijeli utisak i dodatno popraviti, ali nije ni ovako loše.

Vitez je pao rutinski. To je ona ista ekipa koja je na Gradskom stadionu u direktnom okršaju izbacila Borac iz Premijer lige. Ovaj put, sreća im se nije osmjehnula, jer je igrom na terenu nisu ni zaslužili.

Teško je tražiti igrača utakmice u timu gdje su svi bili savršeni, ali jedno ime mora se izdvojiti, a to je Nikola Dujaković. Nije se upisao u strijelce, ali bio je pokretač svega što je valjalo u timu Krupe. Sad valjda ostaje još veća žal što nije debitovao kod selektora Darka Nestorović u mladoj reprezentaciji BiH. Kako je radio tako je i prošao, ali to je već neka druga tema,…

Besprijekorni su bili i Vuković, Ljubenović, Mirković, Mijić, Čomor, Jašarević, a sve je oduševila hladnokrvnost Kajkuta kod udaraca sa 11 metara. Dva udarca, i to oba različita, za udžbenike.

Ne treba smetnuti sa uma da je ovaj trijumf ostvaren bez glavnih poluga tima Ajdina Redžića i Elvira Koljića. Kad im se priključi još Slobodan Milanović, sigurno da će tim dobiti na širini, čvrstini, ali i ubojitosti. Ekipa u kojoj sve puca od igrača do 21 godine, može samo biti bolja. Možda će neko već na zimu i u neke veće sredine, ali vizija koja je napravljena u Kanjonu pokraj Vrbasa daje do znanja da vojsku ne čini jedan general, već svi. Tako se ponašaju u Krupi, i na fudbalski način, nema povlašćenih, nema nejednakih, nema izuzetaka, igraju samo u tom trenutku zdravi i najspremniji!

Prva trećina je gotovo besprijekorno odrađena, slijedi možda i najvažnija etapa. Bodovna razlika izuzev šampiona Zrinjskog je izuzetno mala. Već sledeće dvije utakmice u Kaknju i u Krupi na Vrbasu protiv Metalegea mogle bi barem dati naznake zašto je zrela ova ekipa. Svi misle barem za ove sadašnje pozicije, koliko god izgledali mali u odnosu na Zrinjski, Želju, Sarajevo, Slobodu, za sada su veliki na mnoge od tih. Bajka je u toku, pa nek potraje, sa krajem, bilo jedom jedna družina iz Krupe na Vrbasu o kojoj se pričalo,….