“Plavi” su maestralnom igrom savladali Mladost u Doboju kod Kaknja rezultatom 4:0. Ovo je bio sjajan početak sa klupe Radnika trenera Slobodana Starčevića koji je trijumfalno započeo svoju epizodu u Radniku. Zasluga za visoku pobjedu je čitavog kolektiva, ali se na poseban način istakao naš kapiten Velibor Đurić. Đurić je 5. maja napunio je 37 godina ali se na terenu godine neprimječuju. Protiv Mladosti odigrao je 59. minuta što je dovoljno bilo da se tri puta upiše u listu strijelca i svojim drugim ”het-trikom” u prvenstvu pomjeri granice u Premijer ligi BiH

– Kad nešto hoće, onda baš hoće! Sada da se našalim, jedva čekam i treću utakmicu protiv Mladosti pa da vidim da li je pravilo da im dajem po tri gola ili se sve samo slučajno desilo. Jednostavno, tako su se stvari poklopile, iskoristio sam svoje prilike. Inače, mnogo više volim da asistiram nego da sam dajem golove, ali je lijep osjećaj i kada zatresete mrežu, naročito više puta – rekao je kapiten Radnika Velibor Đurić.

Malo je nedostajalo da Đurić postigne i četvrti pogodak, ali je Emil Velić, golman Mladosti, odbranio njegov šut sa “bijele tačke” u 58. minutu.

– Ne šutiram penale otkako sam promašio prošle sezone protiv Čelika. Sada su za jedanaesterce uglavnom zaduženi Dejan Maksimović i Mahir Karić, ali su me saigrači ubijedili da ga ja izvedem. Međutim, Velić me je pročitao i odbranio mi šut, ali smo mi srećom već imali ubjedljivo vođstvo, tako da nam taj promašaj nije naškodio – prokomentarisao je Đurić.

Ono što krasi igru Radnika već nekoliko godina je činjenica da Bijeljinci veoma brzo izlaze iz kriza koje se pojave s vremena na vrijeme.

– Zaista imamo dobru i kvalitetnu ekipu, kako u igračkom smislu, tako i kada je karakter u pitanju. Bez obzira na razliku u godinama, veliki smo drugari i na terenu i van njega, a kada je to tako, onda je ekipa kompaktnija i mnogo lakše izlazimo iz eventualnih kriza, koje se, što je sasvim normalno, dešavaju s vremena na vrijeme – rekao je na kraju Đurić.