Fudbalski klub Brodarac iz Beograda pobjednik je Memorijalnog fudbalskog turnira “Dr Milan Јelić” koji je održan u Modriči u znak sjećanja na nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske.
Kadeti Brodarca su u finalu odigranom danas na stadinonu “Dr Mlan Јelić” bili uspješniji od eipe Zvijezda 09 iz Etno-sela Stanišići kod Bijeljine.

Pehar u trajno vlasništvo i prelazni pehar Beograđanima uručio je predsjednik kluba Alfa Modriča Petar Јelić, sin pokojnog predsjednika Republike Srpske Milana Јelića, koji je bio i predsjednik Fudbalskog saveza Repbulike Srpske i Fudbalskog saveza BiH.

Zatvarajući dvodnevnu manifestaciju, Petar Јelić je rekao da je prezentovan dobar fudbal i fer nadmetanje mladih fudbalera četrnaest fudbalskih klubova iz Srbije, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske.

Vezni igrač Brodarca Strahinja Stojanović proglašen je za igrača turnira.

Centarfor Veleža iz Mostara Bakir Bašić je sa šest postignutih golova najbolji strijelac, dok je najuspješniji golman Luka Tasić iz kluba pobjednika turnira.

Trener Brodarca Aleksandar Petrović rekao je da je prvi put sa kadetskom ekipom na turniru u Modriči.

– Uslovi za igru su bili odlični, protivnici jaki, a gostoprimstvo organizatora turnira i građana Modriče za svaku pohvalu – rekao je Petrović.

Turnir su pomogli kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH, kabinet predsjednika Republike Srpske, Vlada Republike Srpske, opština Modriča, Fudbalski savez BiH i brojni privrednici iz Modriče.