Video snimak incidenta u kome su učestvovali generalni sekretar FS RS Goran Ćejić i predsjednik FK BSK iz Banjaluke Novak Damjanović otvara nekoliko pitanja, u prvom redu, da li je fizički obračun započeo Goran Ćejić!

Ćejić je, kako se vidi na nedavno objavljenim snimcima, pojedininih portala, ustao sa stolice, prilazeći Damjanoviću naredio da sjedne dolje, što Damjanović odbija  riječima: ”Neću”! Ćejić mu se približava, polazeći rukama prema njegovom tijelu na što Damjanović reaguje ispružanjem otvorenene šake prema Ćejićevu vratu. ”Davljenja” kako je tvrdio Ćejić, nije bilo jer se radilo o dodiru i odguravanju Ćejića jednom rukom, koje je trajalo nekoliko sekundi.

Na postavljeno pitanje ko je, kako, kada i zašto pripremio snimanje incidenta, logičan je odgovor, onaj kome je incident trebao i ko ga je kasnije eksponisao, što bi trebao utvrditi i MUP dodatnom istragom koju mora sprovesti.

Snimak otvara dileme, da li se radi o nasilju Novaka Damjanovića nad Goranom Ćejićem ili  se radi o tuči odnosno narušavanju javnog reda i mira u kome je učestvovao Goran Ćejić neuspjelim pokušajem fizičkog napada na Novaka Damjanovića, a potom Damjanović uzvraćajući Ćejiću, upotrebom sile koja je bila prekomjerna i prekoračena u odgovoru na Ćejićev pokušaj fizičkog napada pa povlačenje pred Damjanovićevim protunaletom.

Damjanović je poznat po povišenom tonu u svakodnevnoj komunikaciji, kao što je Ćejić poznat po spletkarenju, dovođenju u zabludu i izazivanju incidenata, a potom po sklonosti izigravanja žrtve, a sve sa ciljem da ceh plati onaj koga je on izazvao.

Bilo kako bilo, istraga o ovom incidentu ne može završiti sa Damjanovićem, mora se proširiti na Ćejića i druga lica eventualne naručioce i izvršioce snimanja čime će se otkriti moguća, za sada nepoznata pozadina incidenta.