Fudbaleri mrkonjićke Slobode Nova Banaka, na „Lukama 1“ u prijateljskoj utakmici pobjedili su Progres iz Kneževa 6:1. Pobjeda Mrkonjićana je zaslužena, a da su napadači bili malo precizniji bila bi i ubjdljivija. S druge strane gosti su u prvom poluvremenu odlično parirali domaćem sastavu, koji je šef stručnog štaba Darko Maletić „izmiksao“ i iskombinovao od mladih i nekoliko iskusniji fudbalara.

I takao iskombinovani sastav Slobode Nova Banka, prvo poluvrijeme je riješio u svoju korist 2:1. Bilo je šansi za još koji gol, mada su i gosti prokockali dvije stopostone prilike za pogodak.

Sloboda je došla u vodstvo u petom minutu golom svog najboljeg strijelca Ognjena Soldata. On je jednu ubačenu loptu sa boka prihvatio i smjestio u mrežu Bekića. Gosti su brzo došli do izjednačenja golom Glamočića. Igrao se 16. minut Miljan Budić je izigrao odbranu Slobode Nova Banka i idealo poslužio Glamočića koji matira Davida Stjepanovića.

Fudbaleri Slobode Nova Banaka u 45. minutu postižu drugi gol. Strijelac je mladi Boro Erić, koji je rezantim i jakim udarcem sa nekih šesnaestak metara pogodio mrežu Bekića.

Strateg Mrkonjićana Darko Maletić, na početku drugog poluvremena izmjenio je nekolko fudbalara i u igru uveo Maksimovića i mladog Gavrića, što se i teke kako osjetilo u brzini akcija i protoku lopte. I upravo 18-godišnji Aleksandar Gavrić u 63. minutu postiže svoj prvi gol za Slobodu Nova Banka. Neko od odbrambenih fudbalera Progresa napravio je prekršaj na dvedesetak metara od svoga gola. Slobodan udrac maestrano je izveo mladi Gavrić i svaladao čuvara mreže Progresa.

Četvrti gol Mrkonjćana je dijelo štopera Ilije Danilovića u 65. minutu. On je sjajno prošao dva odbrambena fudbalera Progresa i rutinski pogodio mrežu Progresa. Na 5:1 u 83. minutu povisio je Predrag Zekanović,  a šesti gol je postigo je mladi Hamzić.

Na kraju Sloboda Nova Banka – Progres 6:1.

Kada se sve sabere i oduzme, bila je to zanimljiva utakmica u kojoj je trener Mrkonjićana Maletić mogao da isproba gotovo sve fudbalere. I da veću minutažu mlađim igračima, od koji su neki to dobro i iskoristili.

Šta reći o gostima. Dobra i čvrsta ekipa sa sedam, osam izvanrednih fudbalara: Svjetlanovićem, Đuranovićem, Glamočićem, Vučićem, Miljanom i Petkom Budićem, Đukarićem i  mladim Markom Nikićem, koji je u Progres  došao iz redova Slobode iz Mrkonjić Grada. Međutim, očito je da ekipa još nije fizički dovoljna spremna, ali ne treba sumljati da će Progres i dalje bti nosvojiva tvrđava u Kneževu.

Zanimljivo je da je meč, sa svojim pomoćnicima dobro vodio mladi sudija Dejan Kičić iz Čelinca.

Inače, fudbaleri Slobode Nova Banaka ovo je bila četvta kontrolna utakmica i prva pobjeda. U prvom meču na „Lukama 1“ remizirali su sa juniorskim sastavom Krupe 2:2, u Banjaluci poraženi su od Željezničar Sport Team 2:0 i u prošloj utakmici od Rudara iz Prijedora 3:1. Izabranici Darka Maletića, „generalku“ igraju sa Omarskom za četri dana na njihovom terenu.

SLOBODA NOVA BANKA – PROGRES 6:1(2:1)

Stadion: „Luke 1“. Gledalaca: 150. Sudija: Dejan Kičić (Čelinac).

SLOBODA NOVA BANKA: Stjepanović, Lazendić, Koprivica, Pucar, Guskić, Todorović, Vučković, Anđelić, Erić, Soldat, Pušić. Još su igrali: Travar, Mitrić, Maksimović, Zekanović, Đukanović, Gavrić, Suljić, Hamzić, Stanišić, Simetić, Zeljković. Trener: Darko Maletić.

PROGRES: Bekić, Radosavac, Svjetlanović, Dukić, Đuranović, Glamočić, D. Vučić, M. Budić, P. Budić, Đukarić. Još su igrali: Barišić, Marjanović, B. Vučić, Nj. Vasiljević, S. Vasiljević, Đuranović, Veleušić, Vujanović. Pomoćni trener: Želimir Đukarić.

Tekst i foto: Slobodan Dakić