Atletsko rekreativni klub Gradiška osnovan je prije dvije godine. Broji 10 članova, a predsjednik kluba Aleksandar Raca ističe da nema takmičenja na Balkanu i Evropi odakle se nije vraćao sa medaljom.

Bavim se polumaratonom skoro dve godine.  Idemo na trke širom Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije. Nije lako, ali kad se nešto voli, onda se nekako i pronađu sredstva. Veoma težak i skup sport, ali nekako se snalazimo. Učestvovali smo na trkama u Banjaluci, Kupresu, Prijedoru, Bijeljini, Novom Gradu, Brčkom, Lipiku, Ugljeviku, Sarajevu, Novom Sadu, Zenici, Prnjavoru, Odžacima, Krupi na Vrbasu, Apatinu, Zagrebu, Daruvaru,… – ističe Aleksandar Raca, pokretač i predsjednik ARK Gradiška.

aleksandar-raca

Pored njega u klubu su još Dejan Jakeljić, Danko Budić, Bojan Jacimović, Ilija Nježić, Saška Vilić, Miloš Klindo, Jelena i Biljana Golić, te Boris Golić.

Sledeće nastupe imamo u Zagrebu i na Papuku. Slijedi mali odmor pa Split, a onda kreću i pripreme za organizaciju  polumaratona  u Gradišci, povodom dana Grada u aprilu 2017. godine – otkriva Raca, koji je zajedno sa Jakeljićem istrčao maraton u Ljubljani, dok je Klindo nastupio na Beogradskom.

– Više od tri decenije bavio sam se fudbalom. Promjenio 22 kluba, ali ovo trčanje me ispunjava. Privlači me sve više i više. mnogi me pitaju otkud baš ovo? Zbog politike, nepravde, otkaza, života koji životarimo. Kad je čovjek fizički spreman, onda može pokrenuti mnoge stvari. Mi smo spojili ono što volimo sa onim što je zdravo. Vjerujem da ćemo izdržati, i da ćemo prerasti u pravi zdravi sportski kolektiv na koji će biti ponosni svi gradiščanci, ali i šire – zaključio je Aleksandar Raca, predsjednik ARK Gradiška.

G. Popović