Šef stručnog štaba Rudar Prijedora Marko Tešić obaviće danas prozivku prvotimaca na početku priprema za proljećni dio premijerligaške sezone.

Prijedorčani će u nastavku prvenstva voditi grčevitu borbu za opstanak pa na Gradskom stadionu ne žele ništa da prepuštaju slučaju, već žele da se što bolje pripreme i nastavak dočekaju u što boljoj formi.

– Svi prvotimci dobili su plan individualnog rada tokom pauze i očekujem da su ga se svi pridržavali da bi već od prvog dana priprema krenuli punim intenzitetom. Prvih desetak dana radićemo na pomoćnim terenima u Ljubiji i Prijedoru, a po potrebi ćemo imati na raspolaganju i teren sa vještačkom podlogom u Gomjenici – istakao je Tešić.

Nakon uvodnog dijela slijedi 24. januara put Medulin, gdje će ekspedicija Rudara ostati do 7. februara te odigrati i šest kontrolnih utakmica.

– Već smo se za 26. januar dogovorili za meč sa slovenačkim prvoligašem Domžalama, a tri dana kasnije slijedi i dvoboj sa Olimpijom. Nakon toga ćemo učestvovati na tradicionalnom “Medulin kupu”, na kojem nas očekuju još četiri kvalitetne provjere. Već smo se dogovorili i o “generalki” koju ćemo 19. februara odigrati protiv Slobode iz Novog Grada – pojasnio je strateg Prijedorčana.

Tokom zimske pauze ekipu Rudara napustila su dva vezna igrača Stefan Gavranović i Andrija Rajović, a očekuje se da u klub stignu bar tri kvalitetna pojačanja.

– Gavranović je našao posao u Njemačkoj, uz rad će nastupati za jedan niželigaški klub, gdje već igra nekoliko fudbalera sa naših prostora te nismo željeli da mu pravimo probleme. Što se tiče Rajovića, on je u Prijedoru bio kao pozajmljeni igrač subotičkog Spartaka pa je odlučio da se vrati kući. Dosta se pričalo da će Santos i Amoa promijeniti sredinu, ali od toga, bar ove zime, neće biti ništa. Sigurno je da će biti još nekih promjena, pogotovo što još vlada veliki interes za Rijada Sadikua, Nikolu Mandića i Jovana Vladimira Pavlovića, a sigurno je i da ćemo neke od mlađih fudbalera poslati na pozajmice u okolne klubove, gdje će imati mnogo više šanse da igraju – pojasnio je Marko Tešić.

Naravno, navijače Prijedorčana najviše interesuje da li će klub u nastavak sezone ući pojačan.

– Čelnici kluba trenutno razgovaraju sa nekih pet ili šest provjerenih fudbalera i nadam se da će bar trojica stići u Prijedor. Ne želimo igrače da bismo ih imali na broju, već da kvalitetom mogu odmah da zauzmu mjesto u ekipi – zaključio je trener Rudara.

Bez problema sa mladima

Premijerligaš iz Prijedora je jedna od ekipa koja nema problema da na teren izvede najmanje dva igrača mlađa od 21 godine.

– Mi ih trenutno imamo čak 11, a u istoj kategoriji su Amoa i Santos, ali pošto su stranci ne računaju se. Sa ponosom kažem kako smo mi najmlađi tim u Premijer ligi, jer osim ovih mladih igrača, imamo nekoliko koji su tek napunili 22 godine. Posljednjih sedam utakmica jesenjeg dijela prvenstva prosjek ekipe je bio 23 godine, a u svakoj od njih startovalo je po pet fudbalera do 21 godine – pojasnio je Marko Tešić.

“Glas Srpske”