S obzirom da se približava dan inauguracije novog američkog predsjednika gospodina Donalda Trampa, sve više raste napetost i netrepeljivost između dva bloka, ali su se tu još uplela i dva para cipela koje je Tvornica obuće Bema i tehnički direktor Marinko Umičević poslali  Melaniji kao poklon za Bijelu kuću.

Poznate američke novine Hafington post iskazuju zabrinutost zbog prve dame SAD-a, pokazuju mržnju prema Srbima gdje se u tekstu navodi da „ koža dizajn i stil potiču iz regiona u kojima su Srbi pravili logore slične onima iz vremena Holokausta.

Takođe se Hafington post pita „ ukoliko gospođa Melanija za inauguraciju odabere cipele iz Banjaluke, hoće li to ohrabriti bosanske Srbe da se odcijepe od BiH?

Naša jedina nada je da će nova prva dama do inauguracije shvatiti kolika je težina ove njene odluke“, zaključuje se u tekstu „ Hafington posta“.

Tekst hafner

– Pitam se stvarno gdje vodi ovaj svijet, da ljudi ovako pišu? Kad sam pročitao članak u isti mah sam se nasmijao i upitao ko je ova  budala što ovako piše? Apelujem na sve koji slave Svetog Jovana Krstitelja i oni koji idu na slavu drugima da nazdrave sa jednom čašicom rakije za gospodina Trampa i gospođu Melaniju Tramp, pa neka bude kako bude – poručio je Umičević, dodavši da je bez obzira što nije krenuo put Vašingtona poklone za predsjdnika i njegovu ljepšu polovinu poslao:

Spavaćica sa Manjačkim vezom za Melaniju, priglavci za Trampa, knjiga o Banjaluci, kao i slika banjalučkih ćevapa uz želju da ih jednog dana ugostim sa našim poznatim specijalitetima i da vide da ovdje žive normalni ljudi, a ne monstrumi kako u nas poslednje dvije decenije predstavljali – zaključio je Marinko Umičević.