Socijalistička partija Republike Srpske je mjesto izvršnog direktora Pravnih poslova popunila doktorom pravnih nauka Mirkom Stojčinovićem, diplomiranim pravnikom. Stojčinoviću je, prema optužnici Okružnog tužilaštva u Doboju stavljano na teret, da je koristeći položaj Načelnika opštine 2002. i 2003. godine, sa drugim optuženima znajući, za Odluku Vlade RS o subvenciji električne energije za domaćinstva, iznos od 158.330,94 KM usmjerio umjesto ugroženim u ovoj kategoriji na račun sportskih klubova, političkih partija i još nekoliko potrošača koji nisu imali pravo na subvencije.

Nemoć pravosuđa Republike Srpske da dokaže krivicu je podigla rejting koji mu je obezbjedio mjesto predsjednika Opštinskog odbora Saveza za demokratsku Srpsku, (SzDS Dragana Kalinića) Doboj. SzDS je zapravo SNSD-ov ‘’treći blok’’ koji Stojčinoviću, bez obzira na afere iznude u kojoj učestvuje njemu blizak saradnik iz SzDS-u, obezbjeđuje mjesto pomoćnika Ministra pravde RS oko koga se ovih dana ‘’digla prašina’’. Naš izvor tvrdi da sumnja u trgovinu mjestom izvršnog direktora Pravnih poslova u ŽRS, ‘’trese’’ Socijalističku partiju RS i da će sumnja, da je mjesto izvršnog direktora ”prepušteno” za novac  zatresti, ne samo  predsjedničku fotelju do kraja izblamiranom i kontraverznom predsjedniku SPRS Petru Đokić nego i temeljne principe Socijalističke partije RS koja na ključna kadrovska mjesta postavlja iskompromitovane pojedince zbog kojih je glasovima birača, dobila samo jedno poslaničko mjesto dok su mjesta ostale četvorice obezbjeđena kompenzacijom. Nedjeljko Milaković, jedini Poslanik izabran glasovima birača ovih dana preživljava pravi  linč u Gradskom odboru SPRS Banja Luka od nekolicine bivših kontraverznih oficira VRS među kojima su i bezbjednosno interesantnih pojedinci kojima su se bavile obaviještajno-bezbjednosne službe VRS zbog nezakonitih radnji i zloupotreba na visokim dužnostima u VRS tokom rata i sve do  penzionisanja.

Na mjesto izvršnog direktora Ekonomskih poslova imenovan je diplomirani ekonomista iz Doboja Ljubomir Đuranović, odličan poznavalac poslova nabave, što će biti i te kako korisno za rasvjetljavanje teških krivičnih djela utvrđenih u oblasti nabave sa kojima je upoznata i Skupština RS putem Finansijskog izvještaja o poslovanju ŽRS Glavne službe za reviziju javnog sektora. Malverzacijama u Sektoru nabave je pričinjena višemilionska šteta o kojoj je raspravljala i Skupština Republike Srpske. Od Đuranovića se očekuje da presječe kontinuitet najtežih odlika organizovanog kriminala koji je utemeljen i kontinuirano teče od dana njegove neopozive ostavke i demonstrativnog napuštanja  dužnost direktora Sektora nabavke krajem 2007. godine. Zbog nesposobnosti i loših namjera, kako Đuranović sa pravom tvrdi u razgovoru sa novinarom, njegovog nasljednika na mjestu direktora Sektora nabave, tadašnjih izvršnog direktora ekonomskih poslova i v. d. generalnog direktora utemeljen organizovani kriminal funkcioniše i danas.

Na mjesto Izvršnog direktora Poslova operacija imenovan je mladi diplomirani inženjer saobraćaja Bojan Ristić iz mjesta Karanovac u Opštini Petrovo.

Đuranović je do imenovanja bio predsjednik Mjesnog i član Gradskog odbora SNSD u Doboju dok je Ristić bio na istim stranačkim  dužnostima u  Mjesnom odboru SNSD Karanovac i Opštinskom odboru SNSD Petrovo.

Četvrti član Uprave na mjestu Izvršnog direktora za infrastrukturu je Boško Prelić diplomirani inženjer saobraćaja na stanjen na području Opštine Stanari. Prelić je  predsjednik Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza Stanari od osnivanja.

Presudan utjecaj na odabir saradnika imao je generalni direktor Dragan Savanović. Izvor iz finansijskih poslova tvrdi da su bivši izvršni direktori zadržali ugovorene plate zahvaljujući dosjetkama jednog od njih Milenka Bilića koji je Savanovića uz porijetnje u kafani ”okupao” hladnom vodom….