Pravosnažne presude kojima ja Radika Marić  tri puta kažnjavan zatvorskim i novčanim kaznama za krivična djela krađe više od dvije stotine hiljada konvertibilnih maraka namjenjenih srpskim klubovima, su mu obezbjedila doživotno članstvo u najvišim zakonodavnim fudbalskim vlastima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i učvrstila ga ne mjestu delegata Premijer lige BiH.

Pismeno i usmeno su upoznati predsjednici FS RS Mile Kovačević i FS BiH Elvedin Begić, sa krivičnim djelima krađa ogromnih količina novca sa računa fudbalske organizacije koje je izvršio Radika Marić, aktuelni predsjednik PFS Bijeljina, aktuelni član Skupština, FS RS i FS BiH, od njihova osnivanja i danas. Priznao je Radika Marić i treće krivično djelo izvršeno u fudbalskoj organizaciji, krađu 207.000 KM, te na osnovu sporazuma o priznanju krivice sa Okružnim tužilaštvom u Bijeljini, pravosnažno presuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci i novčanu kaznu od 15.000 KM.

Pisali smo o tome, dokaz da pisanje o kriminalu i onima koji su ga počinili, treba uporno ponavljati da bi se došlo do onih koji stoje iza njega.

Iza Radike Marića  stoje Mile Kovačević i Elvedin Begić, dostavljene su im pravosnažne presude ali Marića dalje drže na mjestu predsjednika PFS Bijeljina, delegata na Premijer ligi BiH, brutalno se obračunavajući sa sportskim radnicima koji ukažu na to.

Radika Marić je u jednakim vremenskim intervalima od godinu, dvije krivično gonjen i pravosnažno osuđivan za krivična djela u fudbalskoj organizaciji, a opisane, zatvorske i novčane kazne su mu treće po redu, prema broju pravosnažnih presuda koje posjedujemo.

Prilikom održani izbornih sjednica Skupština FS RS u sadašnjem sazivu, u septembru i oktobru 2016. godine, a koje su obilježili brojni skandali i afere sa sramnim načinom na koji je, praktično sam njena tijela i sebe za predsjedavajućeg, suprotno Statutu, predložio i izabrao Mile Kovačević, pitanja na koja odgovora nema ni danas postavio je na ovim Skupštinama FS RS delegat Željko Dubravac. Pitanja su se odnosila u vezi sa legitimnošću korumpiranog i za krivična djela u fudbalskim organizacijama, više puta osuđivanog upravo Radike Marića, aktuelnog delegata Skupština FS RS i FS BiH koji je njihov član, pored pravosnažnih presuda i kazni zatvora i novčanih kazni, i danas. Podsjećamo da je pitanje o kriminalnom pedigreu, tri puta pravosnažno osuđivanog na zatvorske i novčane kazne tzv sportskog radnika Radike Marića, tokom izborne Skupštine FS RS, izazvalo paniku u redovima malobrojnih pristalica Mile Kovačevića, a izlaz iz neugodne situacije po Kovačevića i Marića, je pronašao niko drugi do krivično presuđivani Radika Marić koji je Kovačeviću predložio, a ovaj prihvatio prekid zasjedanja sjednice izborne Skupštine FS RS.

Radika Marić je obrazložio prijedlog potrebom obračuna sa neistomišljenicima koji javno govore o pravosnažnim sudskim presudama izrečenih protiv njega. Odvažni delegat Skupštine FS RS Željko Dubravac se, usudio na nastavku sjednice izborne Skupštine FS RS, postaviti pitanja u vezi sa mandatom Radike Marića  i ugroziti njegov, a time status Mile Kovačevića i Elvedina Begića jer se javno iznose dokazi protiv Marića bez koga im nema opstanka na mjestima predsjednika FS RS, odnosno FS BiH.

Dokazano korumpirani i osuđeni Marić  je nastavio obavljati dužnost delegata na utakmicama Premijer lige BiH, predsjednika PFS Bijeljina, člana Skupština FS RS i FS BiH zahvaljujući Mili Kovačeviću i Elvedinu Begiću.

Željko Dubravac je šesti delegat Skupštine FS RS protiv koga je vođen disciplinski postupak sa ciljem eliminacije iz Skupštine FS RS, jer Radika Marić, Mile Kovačević i njima slični ”sistemskim” instrumentima eliminišu sve za koje se pretpostavi da bi mogli ugroziti  stub njihova opstanka, a Mariću je jedini cilj nastaviti preusmjeravanje novca namjenjenog klubovima u vlastite džepove i džepove saradnika, kao što se to događalo u predmetima u kojima je Marić osuđivan.

Umjesto pitanja zašto ćuti matični Područni fudbalski savez Banjaluka koji je delegirao Željka Dubravca za delegata u Skupštinu FS RS, “Selo gori, a baba se češlja”.

Dosta je više i te babe….