Informacija, da je zaposlenima u FS RS rečeno, da ne dolaze na radna mjesta što oni od 25. novembra i čine, potvrđena nam je iz više izvora.

Član Komisije za sudije i suđenje FS RS koji nije želio da mu spominjemo ime, saopštio nam je da mu je u ponedjeljak, 2. decembra rečeno da se sjednica ovog tijela odgođa za srijedu 05. decembra i  da se neće održati ni toga dana kako bi se izbjegla posjeta inspektorke od koje se očekuje da uruči pismena ili izbjegne prijem pismenih putem pošte o postupcima u vezi sa zakazivanjem Skupštine FS RS.

Isti, odlično informisan izvor iz Komisije za sudije i suđenje FS RS, nam je potvrdio da je jedan od zaposlenih preuzeo obavještenje koje je ostavio poštanski službenik u FS RS da u narednih pet dana u Pošti u Banja Luci mogu podignuti preporučenu poštansku pošiljku počev od dana neuspjelog pokušaja uručenja, utorka 03.  decembra. Prema tvrdnjama ovog člana Sudijske, službenik FS RS koji je preuzeo obavještenje o podizanju pošiljke, je saopštio da, po uputama nadređenih, pošiljku neće preuzeti i da će ona u ponedjeljak 09. decembra 2019. godine biti vraćena Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, koja je, prema mišljenju odgovornih pošiljalac preporučene pošiljke.

Drugi pouzdan izvor kome nećemo pominjati ime, nas je informisao da mu je vraćena preporučena pošiljka koju je prošle nedjelje uputio na adresu FS RS uz obrazloženje da na adresi u Aleji Svetog Save blok ”D” nije zatečen niko od službenika primaoca FS RS.

Ako je i od, toliko puta iskomrpomitovane Administracije FS RS i generalnog sekretara njenog neposrednog rukovodioca, zaista je previše.