Napadač Rudar Prijedora Vladimir Silađi, koji je ovog ljeta došao u redove prvoligaša Srpske, pruža sve bolje partije, a u prošlom kolu u duelu protiv Borca iz Kozarske Dubice postigao je pogodak rijetko viđen na našim terenima.

U 33. minutu susreta makazicama je zahvatio loptu sa nekih 13 metara i doveo domaćina do prednosti te tako trasirao put ka ubjedljivoj pobjedi. 

– Centaršut je bio idealan, našao sam se na pravom mjestu i postigao stvarno efektan gol. Vjerujem da će ih biti još – rekao je Silađi. 

Za vrijeme ljetošnjih priprema Rudar Prijedora na Zlatiboru ovaj 31-godišnji napadač se dogovorio o jednogodišnjoj saradnji sa ovim klubom.

– U Prijedoru sam dočekan raširenih ruku. Od prvog dana mog dolaska svi, od uprave kluba, saigrača, kao i celog stručnog štaba sa Vuletom Trivunovićem na čelu, su me primili na najbolji mogući način. Iako sam u karijeri promenio dosta klubova i gradova, mogu slobodno da kažem da se odavno nisam negde lepše i prijatnije osećao – naglasio je Silađi.

Njegov ljetošnji dolazak u Prijedor iznenadio je mnoge.

– Poslije dosta neuspele epizode u Galaksiju iz Južnoafričke Republike, gde se, iskreno, nisam najbolje snašao, u januaru ove godine sam na nagovor drugara došao u Slobodu iz Užica koja se borila za opstanak u Prvoj ligi Srbije. Iako su je mnogi bili otpisali, uspeli smo da ostanemo u ovom rangu takmičenja, ali se onda nismo dogovorili o nastavku saradnje. Uspostavljen je kontakt sa Prijedorčanima, upoznali su me sa planovima, da im je cilj titula i povratak u Premijer ligu i to se poklopilo sa mojim ambicijama. Naime, nikada me nije zanimala zlatna sredina, već sam uvek težio ka najvećim dometima – istakao je Silađi. 

Ugovor sa Prijedorčanima je potpisao do kraja sezone.

– Stvarno mi je lepo i ono što je još važnije, odlično se osećam na terenu. I rezultati su za sada dobri i prvi nam je cilj da se pokušamo dočepati jesenje titule. Dobro sam upoznao saigrače i sa sigurnošću mogu da kažem da imamo veoma dobar tim, koji može na kraju sezone da dođe do titule. Nadam se da ću biti na visini zadatka, a šta će biti posle toga, videćemo – naglasio je Silađi.

Prije odlaska u Galaksi bio je član južnokorejskog Gangvona i vijetnamskog Hanoja.

– U Južnu Koreju sam otišao, čini mi se, u najgore vreme, u doba kada je virus korona bio najaktivniji. Za mene u tom trenutku to je bila velika nepoznanica. Prvih mesec dana po dolasku sam praktično proveo u karantinu, jer sam bio pozitivan, a u još jednom navratu sam sa celim timom i stručnim štabom bio u karantinu 14 dana. Sve u svemu, to vreme ne pamtim baš po dobrom. Potom sam bio godinu dana u Hanoju sa kojim sa osvojio duplu krunu. Žao mi je što nisam možda i duže ostao u Vijetnamu, gde sam stvarno proveo lep period. Međutim, po isteku ugovora sam se vratio u Srbiju i prije odlaska u Galaksi kratko igrao za Mladost iz Lučana – izjavio je Silađi. 

Najuspješniji period u njegovoj karijeri bio je do 2016. do 2021. godine, kada je bio član TSC-a iz Bačke Topole. Noseći dres TSC-a u sezoni 2019/20. Vladimir Silađi bio je najbolji strijelac Superlige Srbije. Sa 16 pogodaka titulu je podijelio sa saigračem Nenadom Lukićem i Nikolom Petkovićem iz Javora.

– Iz treće lige smo došli do Superlige Srbije i odmah u prvoj sezoni smo obezbedili izlazak na međunarodnu scenu i igrali smo kvalifikacije za Ligu Evrope i onaj čuveni meč protiv Steaue, 6:6. Te prve sezone u Superligi Srbije niko nas nije ozbiljno shvatao i posle devet kola bili smo čak prvi na tabeli. Mnogi su govorili da smo na nepošten način obezbedili Evropu i da su neki naši mečevi bili namešteni, ali to su bile samo šuplje priče. Bili smo sjajna ekipa, koja je tih godina igrala stvarno lep fudbal – dodao je na kraju Silađi.