Nakon reprezentativne pauze, utakmicama 15. kola nastavlja se takmičenje u m:tel Premijer ligi BiH. Fudbaleri Borca u subotu su gosti ekipe Zrinjskog u Mostaru. Prvi duel ovih ekipa ove sezone, igran na Gradskom stadionu pripao je banjalučanima rezultatom 1:0. Saveznik Borca u Mostaru neće biti ni tradicija, koja je Pod Bijelim Brijegom na strani domaćina. Ipak, iz Platonove poručuju, ako se ukaže i najmanja šansa, prigrabiće je objeručke.

-Znamo za skor u Mostaru ali se time ne opterećujemo. Kvalitetno smo radili i ovaj meč je borba za treće mjesto. Uvažavamo Zrinjski koji je podigao formu u tri meča su dali 7 golova. O njima ne treba trošiti riječi, jer mogu svakog da pobijede Imaju i oni svojih problema zbog Filipovića, ali spremamo se da odigramo kvalitetno. Nećemo ići samo da ne budemo poraženi već da pokušamo da osvojimo tri boda. Ako ponovimo pristup sa duela protiv Željezničara imamo se čemu nadati. Pauza je dobro došla eto Meleg je u sve boljoj formi i ko dobije šansu nadam se da će je iskoristiti – optimista je Vlado Jagodić.

Borčev šef struke neće moći računati na Stojana Vranješa, koji je pozitivan na virus korona, te na nedovoljno oporavljenog Marka Brtana. Takođe, u Mostar neće putovati suspendovani Đorđe Ćosić, odnosno Ivan Crnov na kojeg se ne računa u narednom periodu sa kojim će biti sporazumno raskinut ugovor zbog loše forme.

-Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja se bori za sami vrh kao i mi. Igraju dobro popravili su formu, tako da očekujem kvalitetan meč. Ako ponovimo pristup i zalaganje sa duela protiv Željezničara imamo se čemu nadati – rekao je desni bek Siniša Dujaković.

Utakmica Zrinjski – Borac igra se u subotu, u Mostaru, na stadionu Pod Bijelim Brijegom. Početak je u 17.00 časova.