Fudbaleri Lijevča ostvarili su jako bitnu pobjedu na gostovanju kod kostajničkog Partizana (1:2), u okviru 23. kola Regionalne lige Republike Srpske grupa Zapad.

Prvo ime utakmice bio je golman Partizana Zoran Mrmi Mijić koji je jedan od najzaslužnijih što Partizan nije doživeo potpuni debakl.

Lijevče je stvorilo bezbroj šansi i samo nespretne i brzoplete reakcije njihovih napadača, kao i golman Mijić, su spasili tim iz Kostajnice prave katastrofe u ovom meču. Nije sve slutilo da će ovo biti popodne za zaborav domaćih. Benjamin Delismailović je doveo Partizan u vođstvo u 6. minutu. napravio je slavom kroz odbranu Lijevča, izašao na golmana Kljajića i rutinski ga matirao za 1:0.

Odlično je Đukanović ušao u kazneni prostor po desnoj strani, zatim sa 12-13 metara dobro šutirao, ali je lopta otišla tik pored gola. Gosti su izjednačili u 30. minutu. Kostadinović je nespretno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, sudija Šarić pokazao na bijelu tačku. a precizan je kapiten Lijevča Dražen Kočić.

U 41. minutu Đukanović je sjajno uposlio Dumonića, koji se našao oči u oči s golmanom Mijićem, ali je njegov šut otišao preko prečke. U 58. minuti Dumonić se našao u 100 odstotnoj prilici, ali na sreću domaćih šutira pored gola.

Miroslav Đuranović je izašao sam ispred golmana Mijića, ali golman domaćih sjajno brani i odbija loptu u korner.

Gosti su preokrenuli rezultat u 75. minutu preko Đukanovića koji je prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, prediblao stopera, zatim se sam nasao ispred golmana i snažnim udarcem poslao loptu ispod prečke golmana Mijića za 1:2.

Igrači Lijevča su nastavili da ređaju šanse preko Vujčića, Zekonje, Dumonića, ali se mreža Mijića više nijednom nije zatresla, dok sa druge strane domaći nisu uputili nijedan pravi šut ka golu Kljajića.

G. Popović