“Komšijska je tuga pregolemaaaa”, orilo se u subotu naveče iz dobro poznatog lokala na izlazu iz Šamca “Kalimero”, koji je u vlasništvu Dragana Aranđića, predsjednika drugoligaša Mladosti iz Donje Slatine. Kako i ne bi, kada su možda odlučili putnika u viši rang takmičenja, jer su savladali Borac na njegovom bunjištu, i tako širom otvorili vrata žeravičkom Jedinstvu da konačno zaigra u eliti Srpske!

Zasluženo su slavili na terenu fudbaleri Mladosti, koji su potpuno nadigrali Durgutovićeve izabranike, koji su podlegli pritiscima “moranja”, a tada je najteže…

S druge strane Aranđić i njegova ekipa su tako prekinuli sve špekulacije o tome da će kod komšija odigrati “prijateljski”, jer Kalimero je po čaršijskim pričama od ljeta ponovo trebao biti “uzdanica” Borca, a povratak na bijelom konju okrunio bi titulom i plasmanom u Prvu ligu RS, u godina kada šamčani slave vijek postojanja.

Istina, čaršija uvijek priča, pa je brzo sklepala i drugu priču, da je Kalimero okrenuo ćurak zbog vožda iz Žeravica Mile Kovačevića, koji mu je naredio da krene u boj protiv komšija sa punom ratnom opremom!

Kako god bilo, sigurno da je Mladost izabrala onaj pošteniji put, na terenu je zapela i odnijela tri boda, koji u mnogim kombinacijama znače mnogo….

A, do tada u “Kalimeru” svira hit “Komšijska je tuga pregolemaaaa”…