Juniori Borca savladali su vršnjake Krupe minimalnim rezultatom 1:0 u odgođenoj utakmici 14. kola Omladinske Premijer lige BiH!

Odlična fudbalska predstava koje se ne bi postidjeli mnogi, puno trčanja, duela, oštrine, pa je oko 250 gledalaca otišlo kući zadovoljno.

Već u 10-oj sekundi meča Borac je mogao do vodstva! Bamburać je prošao po lijevoj strani, uputio udarac sa vrha šesnaesterca, golman Kljajić bio je savladan, ali lopta umjesto u mreži završila je na stativi. Do sledeće prilike moralo se čekati do 29. minuta, ponovo je Bamburać zaprijetio, potegao je sa 25 metara, ali lopta odlazi pored desne stative.

Krupa je prvi put zaprijetila u 36. minutu, ali pokušaj Jusića završava u vanjskom dijelu mreže.

U nastavku igralo se još tvrđe, taktički zrelo, teško se dolazilo do prave prilike, a udarac isprobava Arsić iz velike udaljenosti, ali Kljajić teškim naporom zaustavlja taj udarac u 68. minutu. Samo dva minuta kasnije pogodak. Burgić je prošao po desnoj strani, uputio centaršut, a najviši u skoku je Turanjanin i posprema loptu u mrežu i veliko slavlje „crveno-plavih“.

Do kraja meča Krupa je pokušavala doći do izjednačenja, ali nije bilo prave realizacije, pogotovo u sudijskoj nadoknadi kada je lopta bila gotovo sve vijeme u šesnaestercu banjalučana.

Istinski derbi pokvario je detalj iz 90. minuta kada je Dušan Vukobratović bez lopte udario Danila Šipovca, stvorila se velika gužva, a sudija Docić pronašao je solomonsko riješenje, pokazavši obojici put u svlačionicu, iako sigurno ne bi pogriješio da je fudbalera Borca udaljio sa terena, a kapitenu Krupe pokazao javnu opomenu.

Sve u svemu kada se sabere, odlična fudbalska predstava, u kojoj je viđeno dosta lijepih poteza. Odskakali su na jednoj strani Bamburać u prvom poluvremenu, Bosnić u drugom, te uvijek nepredvidivi Burgić na jednoj strani, Šipovac i Gvozdenović na drugoj strani.

Po svemu viđenom fudbalska Banjaluka ne bi trebala da strijepi za podmladak koji dolazi na scenu…..

Krupa je ovim porazom ostala na šestoj poziciji sa 28 bodova, dok je Borac probio se na 10. poziciju sa 16 bodova i mečom manje.

BORAC – KRUPA 1:0 (0:0)

Strijelac: 1:0 Turanjanin (70). Stadion: pomoćni teren Gradskog. Gledalaca: 250. Sudija: Milan Docić (7). Pomoćnici: Mario Jelić i Tomislav Gračanin (svi iz Banjaluke). Delegat: Amir Hadžić (Velika Kladuša). Žuti kartoni: Bamburać, Arsić (Borac). Crveni kartoni: Dušan Vukobratović (Borac) u 90. minutu, Danilo Šipovac (Krupa) u 90. minutu.

Borac: Bajić 7, Dubravac 7, Grahovac 7, Arsić 7, Jagodić 7 (od 46. Kuruzović 7), Burgić 7,5, Turanjanin 7,5, Bamburać 7,5 (od 46. Vukobratović 6), Nenad 7 (od 67. Milutinović 7), Banović 7, Eskić 7 (od 46. Bosnić 7,5). Trener: Zoran Dragišić.

Krupa: Kljajić 7, Jusić (od 67. Gajić -), Babić 7 (od 85. Jokić -), Gvozdenović 7,5, Šipovac 7,5, Ninković 7 (od 76. Vučkić 7), Avdić 7 (od 56. Ševarika 7), Glamočić 7, Guskić 7, Guzijan 7, Novković 7 (od 56. Vračar 7). Trener: Nenad Studen.