Na današnji dan, 26. marta prije 62. godine rođen je Milan Jelić….Evo, već 11 godina njegovo srce ne kuca Republikom Srpskom, ali njegov zarazni osmijeh ostao je u amanet svim budućim generacijama. Čovjek koji je sa ovog svijeta otišao kao predsjednik Republike Srpske, ali najviše ostaće upamćen po fudbalskim djelima, a njih nije malo…..

Iz pepela stvorio je svoju Modriču, a uspješno je vodio i FSRS, te FSBiH. Snagom autoriteta, kakav je samo on imao riješavao je s lakoćom naizgled neriješive probleme, a fudbalsku bubamaru volio je iznad svega. Valjda je tako bilo suđeno i negdje zapisano da baš na stadionu ispusti dušu, koji danas nosi naziv po njemu “dr Milan Jelić”. To je najmanje što mu je fudbalska Modriča mogla vratiti, jer i to zdanje njegova je zadužbina….

Život ide dalje, a očevog posla u mnogim segmentima uhvatio se i sin, Petar. Hrabro korača kroz nemirna vremena, pamti “one dobre” i još više one koji su pokušali na svakojake načine da u cijelu priču oko porodice Jelić unesu “zlu krv”.

-Znam samo da bi otac danas bio ponosan na ovo što radimo. Nije lako, jer trebalo se izdići iz sve te letargije koja je ušla u naše društvo, pa i u sport, prije svega fudbal, ali svijetlo na kraju tunela se vidi. Doći će dan kada će Republika Srpska opet biti ponosna na svoje fudbalsko ime. Znam i da me Milan “odozgo” gleda, i često ga spomenem u svoj borbi, jer on je bio takav, s lakoćom je riješavao sve to, ono zašto meni treba dugo, dugo vremena, on bi jednom rečenicom završio. Odlično je i poznavao ljude, lako prepoznavao prijatelje, a klonio se interešdžija. Nadam se da je i meni ostala ta neka “žica”, jer trebaće mi u vremenu koje dolazi – poručuje Petar Jelić, čovjek koji hrabro vodi Alfa Modriču ka povratku u visine….