Iako rezultatski možda i ne, ali po igrama, srčanosti, atraktivnosti, generacija Borca iz sedamdesetih godina prošlog vijeka smatra se najuspiješnijom u istoriji „crveno – plave“ boje.

Jantoljak, Gavrilović, Pelc, Cetina, Vidačak, Brnjac,…..znao je napamet svaki navijač Borca, a protivnički je sa strahopoštovanjem izgovarao ta imena.

Posebno se izdvajala korpulentna trojka, iz tadašnje formacije, half linija, Zvonko Vidaček, Mario Brnjac i Miloš Cetina. Od milja su je zvali „Kineski zid“, jer tu prolaza nije bilo. Ne, grubom  i prljavom igrom, već nadigravanjem i tehnikom.

Ova fotografija nastala je 1973. godine, uoči utakmice sa Partizanom na stadionu JNA.

Trojka koja je ostavila neizbrisiv pečat jednog vremena, ostavljajući generacijama poslije da ih slijede,….

Pošaljite fotografiju

Želite da i dio vaše istorije otrgne se od zaborava. Pošaljite fotografiju, napišite nekoliko riječi ili rečenica, i naćiće te se u kultnoj rubrici našeg portala “da se ne zaboravi”. Sve ono što mislite da vrijedi, a niste imali s kim da podijelite, pošaljite na adresu dopisnici@localhost/pravda. Otrgnite utakmicu od zaborava, novogodišnje slavlje, ili ispraćaj prijatelja u vojsku. Možda želite da vidite svoju požutjelu fotku sa mora, ili planine, a imate i uspomene sa sela kojeg više nema,…Javite se i vratićemo kroz priču i fotografiju bar djelić ljepših vremena,….Vaša pravdabl,……