Te 1997. godine terenima Srpske nije vladao Borac, niti Leotar, Kozara, Radnik. Na tronu je bila Sloga, ali ne ona poznatija iz Doboja, već trnska!

U finalu Kupa Kupa Republike Srpske, u četvrtom izdanju na Gradskom stadionu 14. juna 1997. godine savladano je Sarajevo iz Srpskog Sarajeva (1:0). Jedini gol na utakmici postigao je Mladen Zgonjanin, a Sloga se na taj način upisala u listu besmrtnih.

11 veličanstvenih Sloge bili su: Veljko Lolić, Mladen Bosančić, Zoran Dragišić, Željko Vranješ, Slobodan Starčević, Stojan Janjetović, Nikola Kalaba, Rade Komljenović, Bane Kukolj, Dejan Lukić, Mladen Zgonjanin,..

Na klupi je bio Nenad Gavrilović, direktor Bato Bulić, a predsjednik kluba kako su ga tada zvali „trnski Berluskoni“ Slavko Roguljić.

A, 20 godina kasnije u banjalučkoj konobi „Nica“ na Laušu okupilo se društvo staro da evocira uspomene. Sa sjedom u kosi, ponekim kilogramom viška više od 20 učesnika tog finala družilo se do duboko u noć. Spontano, kako je i nastala ta čuvena ekipa, došlo se na ideju da se organizuje druženje, jer nije bilo prilike za prvi jubilej 10 godina, ali ovaj drugi nije propušten.

Sloga je danas stabilan drugoligaš Srpske, ali ipak daleko od onoga tima koji je vladao terenima, i svi se slažu da je tada bilo zajedničkog takmičenja, ne bi Evropa izmakla Trnu. Ovako ostale su samo uspomene, na poslijeratna vremena, kada je lopta još uvijek imala dušu…..