Kao da je juče bilo, kada je te 2007. godine na stadionu, koji danas nosi njegovo ime stalo da kuca srce Milana Jelića…..

U Modriči je služen pomen i obilježena 16. godišnjica od smrti nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Јelića.

Obilježavanju su prisustvovali članovi Јelićeve porodice i prijatelji.

Pomenu u Modriči prisustvovali su i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Anja Ljubojević, ministar unutrašnjih poslova Srpske Siniša Karan i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Danijel Egić.

Cvijeće su, osim porodice – supruga Milica i sin Petar, položili i Tomić i Mihajlović, delegacija Fonda “Dr Milan Јelić”, predstavnici Saveza opština i gradova Srpske, načelnik opštine Modriča Јovica Radulović, predstavnici boračkih organizacija, sportskih klubova, Rafinerije ulja “Modriča”.

Sjećanje na oca, supruga, brata ne blijedi nego nas osnažuje,poručio je Petar Јelić.

– Svakim danom smo sve više svjesni šta je on bio i kako je radio za Republiku Srpsku. I da smo živjeli pored velikana i ta naša bol je sve veća i zahvalni smo što su ljudi došli na pomen moga oca i institucijama Srpske što se sjećaju svog predsjednika – naveo je Petar Јelić.

Šesnaest godina sjećanja i snažne tragove koje je ostavio Milan Јelić je velika i trajna zaostavština koju treba nastaviti, rekao je ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan

– Kao državnik i predsjednik pokazao je kako se voli Srpska i na specifičan i poseban način izražavao patriotizam i snažio Srpsku – izjavio je Karan.

Od njega se moglo mnogo naučiti i kroz privredu i Vladu. Kao predsjednik dao je sebe za Republiku Srpsku, poručio je izaslanik srpskog člana Predsjedništva Boško Tomić

– Imao sam priliku da radim zajedno sa Milanom Јelićem i budem u Vladi. Ponos je sa takvim čovjekom raditi. Ne samo da je bio dobar privrednik, nego veliki čovjek iznad svega – dodao je Tomić.

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Milan Јelić preminuo je 30. septembra 2007. godine u Doboju od posljedica srčanog udara.

Јelić je rođen 26. marta 1956. godine u Modriči.

Јelić je bio predsjednik Republike Srpske, potpredsjednik SNSD-a, te predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH, profesor. Takođe, Јelić je obnašao i funkciju ministra privrede, energetike i razvoja Republike Srpske.