Prvi strijelac Krupe, Elvir Koljić, svojim dobrim igrama koje, u kontinuitetu, traju već drugu sezonu, zaslužio je poziv novog selektora seniorske reprezentacije BiH, Roberta Prosinečkog, i pokušaće da se izbori za mjesto u timu koji će krajem januara odigrati dva prijateljska meča u Americi, protiv selekcije domaćina, te Meksika.
Sam ističe kako se potajno nadao ovom pozivu ali da ga je on, kada je stigao, ipak iznenadio, te da će dati sve od sebe da opravda povjerenje novog stručnog štaba reprezentacije.
– Pa, sigurno da me je poziv iznenadio iako sam ga, u neku ruku, i očekivao. Pogotovo kada sam vidio da će na utakmice u SAD ići uglavnom fudbaleri iz Premijer lige. To je i meni i njima šansa da se dokažemo i nametnemo za neke naredne akcije. Zahvalan sam selektoru Robertu Prosinečkom što me pozvao i nadam se da ću opravdati očekivanja. Ali, moram prije svega, da se zahvalim saigračima, stručnom štabu i upravi Krupe jer bez njih ništa sam ne bih uspio da uradim – naglasio je Koljić.
Mladi napadač podvukao je i da će, ukoliko se njegovo ime nađe na spisku putnika za SAD, te dvije utakmice imati posebno mjesto u njegovoj biografiji!
– Bez svake sumnje će ostati zauvijek zapamćene, još ako budem imao i neku minutažu… Ali, tek treba da u Zenici odradimo nekoliko treninga nakon kojih će konačno biti poznato ko putuje na mečeve sa SAD i Meksikom. Nadam se da ću ispuniti sve uslove i naći se na konačnom spisku. Te dvije utakmice će mi, bez svake sumnje, mnogo značiti i biće mi to najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri. Šta da kažem, jednostavno sam presretan zbog toga – rekao je Koljić.
Prema njegovim riječima Krupa je pokazala kako prošlogodišnji uspjeh i četvrto mjesto na kraju prvenstva nije bio slučajnost ili početnička sreća, već dokaz jednog kontinuiteta u radu, i to veoma kvalitetnom.
– Krupa već dvije godine igra dobro i to više nije nikakvo iznenađenje. Na početku su se ljudi čudili ”otkud ovi ?”, ali mi igramo dobro, dobro se radi, dobra smo ekipa, složni, a pogotovo uigrani, jer već dvije godine nismo značajnije mijenjali sastav. Ambicije za Evropu svakako postoje, u polufinalu smo Kupa i čekamo da vidimo koga ćemo dobiti za protivnika, pa da pokušamo da na taj način izađemo na međunarodnu scenu. Ali, postoji realna šansa da to izborimo i preko lige. Trenutno smo peti, zaostajemo svega četiri boda i nije isključeno da i tu napravimo dobar rezultat – optimista je prvi strijelac Krupe.
Sa 13 postignutih pogodaka, Koljić je u sezoni 2016/17 bio na čelu liste strijelaca svoje ekipe, ove sezone je na svoj konto upisao šest golova, ali pokazao i jedan novi kvalitet, asistencije.
– Prošle godine mi je, ako izuzmemo nezgodnu povredu, baš sve išlo onako kako treba. Ove godine sam krenuo zaista loše, nisam uspijevao da pogodim mrežu, ali sam onda uspio da do kraja polusezone sve nadoknadim. Postigao sam šest pogodaka, dodao još pet u Kupu i zadovoljan sam. A što se tiče asistencija, tu je najviše uticao ”šef”, Slobodan Starčević, koji me je znao vratiti na ”desetku”, sada imam više loptu u nogama, a samim tim i mogućnost da razigravam saigrače. Nisam sebičan i ova nova uloga mi zaista odgovara.
Uz kapitena Aleksandra Vukotića, ime Elvira Koljića se najčešće spominje kada je u pitanju inostrani transfer nekog od fudbalera Krupe. Tih ponuda ima i ove zime, ali Koljić nije opterećen odlaskom jer ističe kako za njega radi vrijeme.
– Nije tajna da je ljetos bilo nekih ponuda, ima ih i ove zime, ali za sada sam još uvijek u Krupi. Zadovoljan sam tu, igram dobro, a i klub postiže dobre rezultate. Što se tiče inostranstva, volio bih da napravim jedan iskorak i odem dalje. Ali, za sada sam, kažem, tu, u Krupi i vidjećemo šta će na kraju da bude. A i nije mi problem da ostanem još šest mjeseci u Krupi na Vrbasu, vrijeme je na mojoj strani, tek mi je 22 godine i imam čitavu karijeru ispred sebe – pojasnio je Koljić.

 

Navijači iz Ključa

Elvir Koljić je ponikao u NK Ključ odakle je krenuo u osvajanje ovih fudbalskih prostora. Sada je za njegovo ime vezan jedan zanimljiv detalj, gotovo nevjerovatan kada je u pitanju BiH. Naime, na tribinama stadiona u Krupi na Vrbasu redovno se nalazi grupa navijača Krupe iz Ključa koji svom sugrađaninu daju veliku podršku!
Naravno da mi godi podrška, a znam i ko stoji iza toga. U pitanju je moj otac koji je okupio svoje prijatelje i neke naše rođake, napravili su zanimljiv transparent, i sada redovno dolaze na sve naše mečeve. Mojim saigračima je to na početku bilo malo smiješno, a sada tu podršku shvataju mnogo ozbiljnije jer znaju da se ona odnosi i na njih!