Premijerligaš Zvijezda 09 se marljivo priprema za drugi dio prvenstva.

Odigrana je i prva pripremna utakmica. U Simunom Hanu protivnik je bila Tuzla Siti koja je ostvarila u ubjedljivu pobijedu rezultatom 3:0 (2:0)
Strijelci su bili: Ubiparip u 3. i 16. minutu, te Burić u 60 minutu. U 76.minutu gosti su mogli do počasnog gola, ali je udarac sa 11 metara Fejzić odbranio Stjepanoviću.
Treneri obje ekipe su šansu prižili  gotovo svim igračima,  a veće zadovoljstvo imaju domaćini. Tuzla Siti ostaje kandidat za gornji dio tabele,  a ekipi Zvijezde 09 predstoji grčevita borba za opstanak.
– Zaslužena pobijeda Tuzlaka. Vidio se individualni kvalitet Ubiparipa, dok mi te stvari ne završavamo. Noge su teške, rezultat i nije bitan. Dobra provjera. Ponudili smo mogućnost igranja velikom broju mladih igrača, a tu je bilo i juniora. Neki su pozitivno iznenadili, a na neke je djelovao umor. Bitno je da se niko nije povrijedio. Pojačanja su se pokazala dobro. Nastavljamo dalje sa intenzivnim radom –  rekao je trener Zvijezde 09 Adnan Zildžović.
Tuzla Siti:  Fejzić, Efendić, Leković, Kojić, Moris, Hasanović, Sesar, Mešinović, Crnkić, Bađi, Ubiparip. Još su igrali: Ibeljić, Ivković, Nukić, Beganović, Hadžanović, Burić, Arežina, Hadžirović, Ramić.
Zvijezda 09: Avramović, Janković, Benović, Tojčić, Marković, Predragović, Murga, Blagojević, Vidović, Đelmić, Lazić. Još su igrali: Bunić, Manojlović, Mandić, Janjić, Kovačević, Šuić, Stjepanović, Rukavina, Milošević, Živković.
Mijodrag Jakovljević