Ispadanje iz Premijer lige BiH nije poremetilo situaciju u Zvijezdi 09!

Trener Bojan Trkulja će i u novoj sezoni voditi ekipu koja će biti značajno promijenjena jer se klub na kraju sezone zahvalio 13 igrača, dok su još neki otišli.

Sad će mladi stručnjak imati zadatak da pravi novi tim.

– Zvijezda će u novoj sezoni biti spoj mladosti i iskustva. Vjerujem da ćemo do kraja nedjelje kompletirati veći dio ekipe i da onda krenemo sa uigravanjem. Sigurno je da neće biti lako jer je bilo dosta promjena, ali takav je naš posao. Nemamo opterećenja za novu sezonu i želimo da napredujemo kroz svaki trening i utakmicu i vidjećemo gdje će nas to odvesti – rekao je Trkulja.

Kompletne pripreme biće obavljene u Etno selu Stanišići.

– Ovdje imamo sve potrebne uslove, tako da nema potrebe da bilo gdje idemo. Već smo se dogovorili o pet mečeva, prvi bi trebalo da bude protiv Drine Zvornik i pored toga imamo još Loznicu, BSK Dugo Polje i jednog katarskog prvoligaša. Ubrzo ćemo se dogovoriti i o preostalim utakmicama – dodao je Trkulja.

U međuvremenu, Zvijezda 09 je dovela i jedno pojačanje, na kojoj će klub graditi budućnost. Riječ je o Petru Đukanoviću, koji je potpisao profesionalni ugovor na tri godine. Petar (17) igra na poziciji lijevog beka, kadetski je reprezentativac BiH, a do sada je branio boje Sarajeva, Tuzla City i Slobode iz Tuzle.