Iako je pauza, u klubovima kao što je Zvijezda 09 uvijek je živo!

Bez obzira na poprilično veliki zaostatak za lideromKrupom u Etno selu Stanišići još uvijek nisu se odreklu borbe za prvim mjestom i višim rangom, pa shodno tome Uprava kluba i djeluje.

Tako je novi član Zvijezde 09 postao Branko Sekulić, dojučerašnji prvotimac Sutjeske iz Foče.

Riječ je o igraču koji ima tek 17 godina, a ove jeseni odigrao je svih 18 utakmica, i postiogao čak devet pogodaka, šet u šampionatu, četiri u Kupu Srpske.

– Dobio sam poziv jednog od najoraganizovanijih klubova u BIH i nisam puno razmišljao. Brzo smo se dogovorili iako je bilo ponuda iz BIH i Srbije, ali mislim da je za mladog igrača ov sredina najbolje riješenje – naglasio je Sekulić.

S druge strane stanovnik Etna sela Stanišići više nije Ognjen Stjepanović.

– Pričao sam sa upravom kluba Zvijezde 09 i više nam se ciljevi i planovi ne poklapaju i najbolje za obje strane je raskid saradnje. Došao sam velikim očekivanjima u klub ,ali se u međuvremenu sve promjenilo. Želim sve najbolje Zvijezdi 09 i taj klub će uvijek biti poseban za mene. Imam nekoliko ponuda ali moram dobro da razmislim šta želim u budućnosti raditi – naglasio je Stjepanović, koji je ove jeseni u dresu Zvijezde 09 zabilježio 17 nastupa i upisao tri pogotka.