U nastavku sezone premijerligaš Zvijezda 09 biće još mlađa. Ekipu su za nastavak prvenstva BiH pojačali krilni igrač Danilo Šipovac i lijevi Luka Malić, dok je na pozajmicu iz Sarajeva došao defanzivac Enedin Mulalić.

Trener Darko Milisavljević ističe da rad za sad protiče bez problema i da ga raduje odnos fudbalera prema obavezama.

– Dodatno smo podmladili ekipu. Doveli smo tri mlada igrača željna dokazivanja koji i pored toga imaju iskustvo igranja u Premijer ligi. Očekujem da nam donesu svežinu i da ubrzamo igru. Mi smo i u jesenjem delu imali veliku minutažu mladih igrača. Uz njih imamo nekoliko starijih koji bi trebalo da donesu iskustvo i smirenost. Sigurno da nam problem može biti nedostatak iskustva upravo zbog te mladosti, ali verujem da ćemo to nadoknaditi većom borbenošću. Mi smo ranije naveli da se ne predajemo i da ćemo se do kraja boriti kako bi izborili opstanak – istakao je trener Milisavljević.

Zvijezda 09 je već odigrala dvije kontrolne utakmice. Nakon poraza od srpskog superligaša Železničara iz Pančeva, u drugoj provjeri su savladali federalnog prvoligaša Slobodu iz Tuzle.

– Zadovoljan sam napretkom koji je ekipa pokazala u ovih 14 dana priprema. Najbitnije je da nema povreda i da forma ide uzlaznom putanjom. Pred nama je još dosta rada, a jedini problem je činjenica da menjamo stalno podloge. Imamo još vremena do starta prvenstva, ali i kup utakmica protiv Borca – dodao je Milisavljević.

Zvijezda 09 će nastaviti s odigravanjem prijateljskih mečeva. Tako će već u subotu gostovati u Koznici kod istoimenog kluba, dok će 3. februara igrati na svom terenu protiv Sremske Mitrovice. Nakon toga već slijedi duel Kupa BiH protiv Borca u Banjaluci.