Prelazni rok u većem dijelu Evrope je završen, ali u Srbiji traje još dva dana. Do 11. februara je moguće da srpski klubovi registruju novajlije. Iako deluje da je Crvena zvezda završila sa kupovinama i da u finišu pijace neće biti velikih pojačanja, iz Republike Srpske stižu vijesti da su “crveno-bijeli” zainteresovani za jednog od najvećih talenata tamošnjeg fudbala.

Mladi vezista banjalučkog Borca, Vladan Danilović je želja Crvena zvezde, a to je u izjavi potvrdio i potpredsjednik banjalučkog kluba, Vico Zeljković.
-Beograđani su nas, baš kao i predstavnici još desetak klubova zvali zbog Danilovića, ali po meni njegov prelazak u Crvenu zvezdu nije u ovom trenutku realan. Međutim, postoji mogućnost da ode, ali i da odmah do ljeta bude pozajmljen nazad Borcu. Na taj način bi u nogama imao još petnaestak utakmica, jer bi bilo teško očekivati da se ovog proljeća izbori za značajniju minutažu na Marakani – rekao je Zeljković.

On je otkrio i da je 18-godišnji vezista bio blizu prelaska u ljubljansku Olimpiju, ali da je transfer propao.
-Istina je da nismo uspjeli da se dogovorimo sa Olimpijom, ali je ostavljena mogućnost da se na proljeće naša saradnja sa Slovencima nastavi, odnosno sa njenim vlasnikom Milanom Mandarićem. Međutim, i dalje sam ubjeđen da će Danilović otići iz Borca jer ima još dosta zemalja u kojima prelazni rok još nije završen, a među njima su Srbija, Hrvatska, Slovenija, Poljska…-naglasio je Zeljković.

On je naglasio da se od iznosa transfera u visini od 250.000 evra neće odustati.
-Samo ukoliko neko bude spreman toliko da plati, moći će da dovede Danilovića. Naravno uz to ide i procenat od sledećeg transfera. Jedno je sigurno: nećemo ga prodati negdje, gdje će sjedeti na klupi, već tamo gdje će igrati i još brže napredovati nego do sada – dodao je Zeljković.

Defanzivni vezista je prije mjesec i kusur dana otkrio da ima pozive večitih iz Beograda, ali nije djelovao zagrijan za selidbu na Topčidersko brdo.
-Moje je da radim i čekam. Vidjećemo u narednim danima šta će biti. Imam potpuno povjerenje u ljude iz kluba i siguran sam da će za mene izabrati najbolju opciju. Ne mislim da sam previše mlad da bih otišao iz BiH. Znam da me žele i Partizan i Crvena zvezda, ali ako mogu da biram, karijeru bih nastavio u inostranstvu – rekao je krajem prošle godine Danilović.

“mozzartsport.com”