Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora za vršioca dužnosti generalnog direktora ŽRS a. d. Doboj za imenovan je Slavko Gligorić iz Doboja. Zajedno sa Gligorićem, za vršioce dužnosti u dvomjesečnom mandatu, su izabrani Željko Radić za Poslove operacija i Dragan Zelenković za Poslove infrastrukture. Slavko Gligorić je rođen 05. 05. 1962. godine u Doboju. Skromno znanje ga je distanciralo od odgovornih dužnosti u ŽRS sve do učlanjenja u DNS.

ŽRS nikako da raspišu konkurs i izaberu Upravu, tako da treću godinu uzastopno imaju Upravu u tehničkom mandatu, što je u skladu sa Zakonom, a i moralom koliko i događaji sa i oko Savjeta ministara BiH. Zašto kritikuju srpski vlastodršci BH Ministre u ”vječnom” tehničkom mandatu, ako isto rade u  preduzećima od interesa za Republiku Srpsku. Bilo kako bilo na području čitave BiH se neće znati ko pije a ko plaća, sve dok svako ”ne vidi”, a potom i počisti ”smeće u svom dvorištu”. U ŽRS se smeće gomila od 2003. godine od kada ga niko i ne čisti. Gligorić je ovim imenovanjem došao u sukob interesa, kao poslanik DNS a, a uz to, porodica Gligorić je vlasnik Željezzničkog Kontejnerskog terminala u stanici Banja Luka u kome poslove vodi Gligorićev sin, o čemu smo već pisali. Terminal je na željezničkom zemljištu koje na osnovu ugovora uz minimalnu naknadu, koristi porodica Gligorić.

Glad očiju, laži, ili šta već, moćinicima obezbjeđuju da rade šta im je volja. Gligorić će reći da je njegov sin samo zaposlen kod moćnog poslodavca koji je jakim vezama obezbjedio monopol u ŽRS, što je priča za naivne i neupućene, porodica Gligorić je neupitan, suštinski vlasnik Tarminala. Iz ŽRS od 2003. godine do danas novac izvlače istakmuti pojedinci iz PDP i DNS a. Paradoksalno je, ali istinito, danas su u podređenom položaju u ŽRS kadrovi pa i članovi vladajućeg SNSD a, sve konce vuku pa i novac, uključujući i onaj od prevoza roba, ”mangupi” iz DNS a i PDP a. To je dokazivo i dokazano, ali nikog to ne interesuje pa ni jedine politički oštećene, SNSD, kojima se pripisuje kriminal DNS a i PDP a u ŽRS. Osim poolitike i politizacije koju u ŽRS provode moćni aktivisti PDP a i DNS javnim prikupljanjem potpisa od zaposlenih po kancelarijama, za potpise na političke peticije do onih za izborne liste ove dvije stranke. Među brojnim razlozima su i prethodno opisani zbog koga su članovi, uključujući i predsjednika novoformiranog DEMOS a napustili  DNS.