Odbojakašice Gradiške pobjedice su tradicionalnog osmi po redu Novogodišnjeg međunarodnog festivala odbojke u organizaciji Odbojkaškog saveza Vojvodine!

Na festivalu je učestvovalo 66 ekipa iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije a održan je u periodu od 04. do 06. januara 2018. godine. Pionirska selekcija ŽOK Gradiška bila je jedini predstavnikRepublike Srpske na turniru u Novom Sadu. Mlade gradiščanke u grupnoj fazi takmičenja pobijedile su Proleter iz Zrenjanina (2:0), Smeč iz Novoga Sada (2:0), a poražene su od novosadske ekipe Star sa rezultatom 2:0. U četvrtfinalnoj grupi, mlade gradiščanke pokazale su da posjeduju ogroman talenat, ostavile su iza sebe vršnjakinje iz Batajnice sa 2:0, vratile su za poraz u grupi novosadskoj ekipi Star sa 2:1, a prvo mjesto u grupi i prolazak u polufinale osigurale su pobjedom nad ekipom Čamp 07 iz Novog Sada. U polufinalu savladana je OK “Soko” iz Nove Gajdobre sa rezultatom 2:1, da bi u velikom finalu pionirki, gradiščanke pobijedile  beogradski AS sa 2:0.

– Utisci su odlični! Drago nam je što smo upoznali dosta prijatelja, što smo se zabavili,a pogotovo što smo došli kući sa zlatnom medaljom. Sve utakmice su  bile teške na svoj način, ali najteža nam je bila protiv Stara iz Novog Sada. Od njih smo doživjeli i jedini poraz, ali smo im se revanširali sutradan pobjedom 2:1. Prelijepo je iskustvo što smo jedini iz Republike Srpske otišli tamo i osvojili zlato. Tako smo dokazali da možemo i da nikada ne odustajemo iako je bilo 69 ekipa – istakla je igračica ŽOK Gradiška Anja Nežić.

Za ŽOK Gradiška nastupile su: Teodora Vidović, Anja Nežić, Anja Beronja, Sara Ratković, Teodora Bulajić, Sara Vranješ, Milana Kasagić, Katarina Šokčević, Ana Ljepojević, Milica Manojlović, Žana Hrvaćanin, Anastasija Majkić, Anastasija Švraka, Mihaela Vujčić, Valentina Makivić, Mirjana Pilipović, Nataša Ristić. Stručni štab čine treneri Zlatko Samelak i Đorđe Bulajić.

– Sada kada su svi utisci sabrani,mogu reći da je bilo stvarno lijepo. Upoznale smo nove prijatelje, družile se i što je najljepše vratile smo se kući sa zlatnom medaljom. Najteža je možda bila utakmica protiv ekipe Star iz Novog Sada koja nam je u grupi nanijela i jedini poraz. Došlo je do prevelikog zamora i tu smo malo popustile. Sledeći dan smo se vratile i odigrale najbolje što možemo.Turnir je bio stvarno dobro organizovan. Ranije nismo imale priliku da igramo protiv ekipa iz Srbije i mislim da je ovo bilo dobro iskustvo. Drago nam je što smo svoj klub, OpŠtinu i Republiku Srpsku predstavile u najboljem mogućem svjetlu. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti nizati ovakve uspjehe.N aravno tu treba još puno rada i truda. Ne sumnjam u nas, mislim da smo dobar tim – poručila je Sara Vranješ, prvotimka ŽOK Gradiška.

G. Popović