Mladi fudbaleri BiH su u gostima u Podgorici odigrali sa Crnom Gorom 2:2 na startu novog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu, od kojih dva auto-gola.

Povela je BiH kada je lopta zakačila crnogorskog reprezentativca Nikolu Krstovića, fudbalera Crvene zvezde, i završila u mreži u 49. minutu za 0:1.

Međutim, radost mladih reprezentativaca BiH trajala je svega sedam minuta, pošto je na drugoj strani lopta na putu ka golu zakačila fudbalera Osijeka Adriana Barišića za 1:1.

Samo dva minuta kasnije ponovo je povela BiH pogotkom Ivana Bašića, fudbalera Zrinjskog, koji se sjajno snašao u šesnaestercu Crnogoraca i smjestio loptu u gol.

Izjednačenje je reprezentaciji Crne Gore u 68. minutu donio fudbaler Budućnosti Andrija Ražnatović, koji je prebacio loptu preko golmana BiH Azura Aljkanovića, koji nije bio dobro postavljen.

Bilo je još prilika na obje strane da eventualno jedan od ova dva tima dođe do sva tri boda.

Obećavajući početak kvalifikacija za mladu reprezentaciju BiH, koju sa klupe predvodi Slobodan Starčević, nakon osvajanja boda na startu.

Crnogorska mlada reprezentacija će u kvalifikacijama htjeti da izbjegne scenario sličan prošlom ciklusu, kad su u svojoj grupi bili posljednji, iza čak Farskih ostrva i Kazahstana.

Mladoj reprezentaciji BiH je u prethodnom ciklusu za dva boda izmakao plej-of za Evropsko prvenstvo, pošto su ispred njih na kraju bili Belgija i NJemačka.

Osim Crne Gore, rivali će im još biti favoriti Italija i Švedska, te Republika Irska i Luksemburg.