Osvajali su je Mate Parlov, Marijan Beneš, Mirko Puzović….”Zlatna rukavica” prestižna međunarodna bokserska smotra, koja već decenijama održava se u glavnom gradu Srbije Beogradu (jubilarna 60. godina). A, sada je red došao i na Sandra Poletana, banjalučanina koji nastupa za BK Kruna (Laktaši).

Sandro je u finalnom meču u kategoriji do 75 kilograma savladao slovenačkog borca Aljaža Venku. Do trona morao je u četvrtfinalu proći Moldavca Viktora Karapčevskog, a u polufinalu boksera iz Kineskog Tajpeja Kan Čija Veija.

Sandro je maestralno odradio finale, i žiri nije imao dilemu koga će nagraditi najboljim borcem “Zlatne rukavice”. Slava je pripala mladom banjalučaninu, koji tek krči put ka slavi, a vrijeme radi za njega….

–  Slovenac je iskusan i stariji borac od mene, ali nisam mu dao disati. Spremao sam se u Kazahstanu, Tari, na Zlatiboru, pucam od snage i kiptim od samopouzdanja. Trud i rad se mora isplatiti, ovo je odskočna daska i idem po medalju na Olimpijadi – poručio je za naš portal Sandro Poletan.